StoryEditor
Auto motoSupercar Circle

Moćna gomila u Zagrebu, na Rimčev poziv zagrmjeli su ‘konji‘ vrijedni sto milijuna eura. Ovu fotogaleriju morate pogledati

Piše PSD
3. rujna 2021. - 17:02

Karavana rijetkih i skupocjenih automobila ovoga je petka zaustavila sav promet kod Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a potom se preselila na pistu Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici.

Potonje je ujedno i logičnije mjesto za ove bolide, jer na prvi pogled zaista izgledaju više kao avioni nego kao automobili.

image
Pagani je izazvao možda najveći interes okupljenih
 
Željko Puhovski/Cropix

Zagrijavanje za sve te kubike traje već nekoliko dana, točnije, sve otkad je šef "Bugatti-Rimca" i "Rimac Automobila" Mate Rimac najavio održavanje prestižnog trodnevnog automobilskog događaja - Supercar Owners Circle u Hrvatskoj.

Svi ti "konji" pod ekskluzivnim haubama potom će odgalopirati u Opatiju, a nakon toga i na Mali Lošinj.

image
Pagani
Željko Puhovski/Cropix

Sama krema autoindustrije provezla se zagrebačkim ulicama, deseci skupocjenih primjeraka, koji bi iz gliba izvukli i hrvatski BDP. I Rimac je to potvrdio na Facebooku, rekavši kako je ovdje "jedno 100 milijuna eura u automobilima".

"Prosječan član ovog kluba posjeduje 60 automobila s prosječnom vrijednosti od 1,2 milijuna dolara po autu. Vjerujem da u Hrvatsku nikad nije došla 'moćnija' grupa ljudi - što može donijeti jako dobre rezultate. Ako im imamo što ponuditi." Mogli smo, recimo, ponuditi vožnju Dalmatinom do obale, pa magistralom uz more, i preko pelješkog mosta, sve do Dubrovnika.

Novi most za nove automobile čini se poštena ponuda, kad smo već u domeni spektakla, premda magistrala nije baš na visini zadatka za tako niska podvozja.

image
Pagani u centru pozornosti
Željko Puhovski/Cropix
item - id = 1124663
related id = 0 -> 1135921
related id = 1 -> 1135821
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:00