StoryEditor

Ksenija Abramović u Vatikanu s papom Franom, darovala mu CD 'Progledaj srcem' Laudato TV-a

Piše PSD.
30. siječnja 2020. - 14:40
laudapapa7

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović boravi u Rimu i Vatikanu gdje je prisustvovala općoj audijenciji kod pape Frane. Tom prigodom uživo se iz dvorane Pavla VI uključila u emisiju LTV-a 'Papa s nama'. Na kraju se osobno susrela sa Svetim Ocem te mu uručila CD s koncerta 'Progledaj srcem' i u ime svih djelatnika Laudato TV-a zamolila ga da moli 'za ovaj veliki Božji projekt našeg malog hrvatskog naroda'.

- Ostanimo vjerni svetom Petru i njegovim nasljednicima i pronosimo mir i ljubav i jednostavno Budimo Božji - izjavila je Abramović te nadodala kako moli za sve djelatnike i gledatelje Laudato TV-a.

U javljanju uživo rekla je kako je vrlo radosna te koliko je lijepo biti u središtu Rimokatoličke Crkve.
- U rimskim katakombama koje su bile svjedokom najtežih dana kršćanstva nađena je jedna svjetiljka na kojoj su bile urezane riječi: 'Petar ne umire'. Nestalo je i moćnih dinastija svijeta i minula su silna kraljevstva na zemlji i prolaznost se zamjećuje svuda na svijetu, ali jedno ostaje neizmijenjeno do konca svijeta: to je institucija papinstva koja ostaje i pored tolikih prohujalih bura i oluja. 

Čovjeku se nehotice nameće pitanje: 'Od kuda dolazi ta neslomljivost?' Odgovor je u tome što iza te činjenice stoji svemogući Bog. Sin Božji obećao je svetom Petru u Cezareji Filipovoj: 'Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Kada ističemo svoju vjernost svetom Petru i njegovim nasljednicima s ponosom ističemo i ponovo obećavamo i prisežemo vjernost. To je i pitanje našeg obraza i časti, a Božja providnost bdije nad nasljednicima svetog Petra i to nitko ne može poreći - poručila je Abramović iz Vatikana.

Tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela i s vlč. Robertom Barronom teologom, publicistom i urednikom emisije 'Katoličanstvo', posjetila produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan te tom prigodom posjetila hrvatsko uredništvo Radija Vatikan.

- Bogu sam zahvalna na plodonosnim danima mog boravka u Rimu. Prije svega, dobila sam poziv EWTN-a da prisustvujem premijeri filma 'Nada', redatelja i scenarista Campbella Millera. Film je prekrasan, govori o ukazanju Majke Božje u irskom mjestašcu Knock 1879. godine - rekla je Ksenija Abramović te najavila da će film biti prikazan na Laudato televiziji u ožujku ove godine.

Potom se osvrnula na dojmove s generalne audijencije.
- Srce mi je baš radosno jer je lijepo je biti u središtu Katoličke Crkve. Sav taj susret sa Svetim Ocem doživljavam kao milost Božju. Na kraju sam mu uručila mali dar u ime svih djelatnika Laudato televizije i zamolila ga da moli za nas. On je obećao da će moliti za nas i zamolio nas da mi molimo za njega - ispričala je Ksenija.

Istaknula je kako djelatnici Laudato televizije daju sve od sebe kako bi naviještali Riječ Božju kroz sve emisije, bilo da su u vlastitoj produkciji ili su plod suradnje s drugim produkcijskim kućama.

- Ono što je nama velika želja je doći u svaki hrvatski dom. Već godinama molimo na tu nakanu kako bi Riječ Božja mogla doprijeti u što više domova - kazala je Ksenija i na koncu potaknula slušatelje Radija Vatikan da se pomole da Laudato dobije nacionalnu koncesiju te da uvijek ostanemo vjerni Petrovom nasljedniku i da budemo Božji.

misija / laudato.hr

Izdvojeno

30. svibanj 2020 02:11