StoryEditorOCM

kresači, pile, škare...Kraj vegetacije, ali ne i kraj poslovima!

Piše Sponzorirani članak
30. studenog 2017. - 15:37
A-AKKU_ASA85-E001

Sa svršetkom vegetacije treba se posvetiti poslovima orezivanja u vinogradu i voćnjaku. Formiranje biljaka uklanjanjem nerodnih suvišnih grana opsežan je zahvat.

Uklanjanje suvišnih grana s voćaka neophodno je za zdravlje drveta jer dopušta pomlađivanje krošnje te bolje cvjetanje i stvaranje plodova. Pri tome svakako valja voditi računa kojim se alatima za orezivanje koristite...

Perjanica ovoga dijela programa svakako su kresači visokih grana - motorni i akumulatorski. To su okretni i učinkoviti uređaji koji omogućavaju kirurgiju drveta i oblikovanje krošnje s tla. Njihova duga pogonska osovina pruža mogućnost kresanja grana stabala bez potrebe za napornim penjanjem na ljestve, koje oduzima mnogo vremena.

Verzija kresača pogonjena akumulatorom čini ovaj uređaj primjenjivim i u blizini kuća, zbog niske razine buke koju stvara pri radu, što znatno olakšava uređivanje voćaka posađenih u naseljima.

Tu su još i pile lančanice, posebno konstruirane za rad jednom rukom - nezaobilazni alat svakog arborista, također dostupne u motornoj i akumulatorskoj izvedbi. Uobličene su tako da omogućavaju nesmetan rad na visini, bez zakretanja stroja pri povećavanju broja okretajanog reza i velikog okretnog momenta. Ovi uređaji kompaktne su i robusne građe, sa svim potrebnim funkcijama dostupnim upravljanju jednom rukom.

Za preciznije orezivanje najbolje će poslužiti ručne škare raznih duljina. Deblje grane odsijecaju se škarama s izvedbom oštrice po principu nakovnja, jer je suhe i debele grane ponekad teško odrezati škarama s mimoilaznim oštricama.

Za one najzahtjevnije tu su akumulatorske ručne škare, koje znatno ubrzavaju I olakšavaju dugotrajni rad u voćnjaku ili vinogradu. Uređaj je to koji otklanja potrebu za korištenjem snage šake pri rezidbi, a zahvaljujući akumulatoru praktično smještenom u udobnom i ergonomski oblikovanom leđnom rancu – nudi mogućnost višesatnog autonomnog rada za profesionalca.

Ukratko, posjet vašem ovlaštenom STIHL trgovcu jamačno će vam pružiti precizniji uvid u našu ponudu strojeva i pribora za orezivanje.

Stoga, požurite do nas!

Opširnije na: Unikomerc-uvoz.hr

18. travanj 2024 05:08