StoryEditorOCM

fešta na hvaruZoran Radonić apsolutni šampion 'Zavaldine 2017.'

25. svibnja 2017. - 21:43
Zoran RadonićZoran Radonić

Na ovogodišnjoj 12. 'Zavaldini 2017.' u Zavali na otoku Hvaru, što je tradicionalno uz potporu Općine i TZO Jelsa organizira Đuro Caratan, ocjenjivana su bijela i crna vina s područja južne strane škoja i obližnjih Pitava. 

Ocjenjivači - Ivica Gabelić, Ivo Marijan, Frankica Gamulin, Davor Šestanović i Marino Jakas su kao najbolje bijelo vino od ukupno 15 uzoraka proglasili ono Zorana Radonića (na slici), drugo po kvaliteti je bilo Tonija Caratana, a trećeplasirano Ive Batoša.

Što se crnih vina tiče, od ukupno 12 uzoraka ponovno je najbolje vino pristiglo iz konobe Zorana Radonića, a slijede ga Toni Caratan i Borna Kokić. 

Prema tome, apsolutni šampion 'Zavaldine 2017.' je Zoran Radonić, prezadovoljan svojim sortama maraštine i bogdanuše, odnosno plavca malog, ali i odličnom suradnjom sa stručnjakinjom Frankicom Gamulin iz Jelse.

Svi nazočni su minutom šutnje odali počast pok. Zlatanu Plenkoviću, koji je kako se zna značio za jednog od ponajboljih hrvatskih vinara, a enolog Davor Šestanović ("Zlatan otok" d.o.o.) iz ruku Đure Caratana primio je za njega posmrtnu zahvalu za dugogodišnju promociju i sponzorstvo 'Zavaldine'. 

Zavaljanke su kao i prijašnjih godina pripremile obilje dobre spize i domaćih kolača, a vina i tako nije falilo, pa je fešta uz ugodno druženje potrajala do dugo u noć.

18. travanj 2024 20:44