StoryEditorOCM

turneja po dalmacijiVrhunski svjetski vinski stručnjaci u Imotskoj krajini, u sklopu programa obići će i Vrgorac, Pelješac, Hvar...

Piše Braco Ćosić
5. svibnja 2022. - 12:41

U sklopu turneje po Dalmaciji dvadeset vrhunskih svjetskih vinskih stručnjaka u organizaciji Wine Club Croatia i Weinakademiker Cluba prvu stanicu imali su u poznatoj vinariji Grabovac u Prološcu kod Imotskog.

Stručnjaci za vina iz Austrije, Nizozemske, Njemačke i Mađarske u sklopu programa vinske turneje obići će poznata mjesta i vinarije u Vrgorcu, Pelješcu, Hvaru, te još nekim mjestima Dalmacije.

Ovaj klub, kako doznajemo od Daniela Čečavca, diplomiranog stručnjaka WSET Weinakademikera, čini oko 850 ljudi iz 45 zemalja s titulom Weinakademika. U njemu su profesori s WSET Diplomom, kao i vinski novinari, prestižni vinari, te uvoznici, vlasnici svjetskih poznatih trgovina i restorana.

image
Braco Ćosić

Ova uvažena ekipa degustirala je vina i pjenušce vinarije Grabovac i izrazila visoko zadovoljstvo, kako prijemom, tako i kvalitetom vina.

Osim vina i pjenušca, vinski stručnjaci konzumirali su i naša domaća jela. Sam dolazak takvih vinskih "faca" u Imotsku krajinu je dokaz da je ovaj dio Dalmatinske zagore itekako prepoznat na vinskoj karti Europe i svijeta.

Milan Grabovac upoznao je vinske stručnjake s bogatom vinogradarskom baštinom imotskog vinogorja te im prezentirao trenutačno stanje s proizvodnjom vrhunskih vina s imotskog vinogorja.

image
Braco Ćosić

 

19. travanj 2024 15:09