StoryEditorOCM

ukupno 121 mil. knU javnoj raspravi novi prijedlog programa potpore za iznimno osjetljive sektore, uključujući i proizvodnju maslinovog ulja

15. siječnja 2022. - 11:28

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u petak u javnu raspravu novi prijedlog Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore za 2022. godinu, za koji je osigurano 121 milijun kuna.

Programom državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, kako navode iz Ministarstva, utvrđuju se mjere, ciljevi, uvjeti, korisnici i financijske omotnice za provedbu navedenih mjera u 2022. godini.

Njime je predviđeno unaprjeđenje uzgoja u sektoru mliječnog govedarstva i svinjogojstva, unaprjeđenje proizvodnje duhana i maslinovog ulja te očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja, za što je osigurano ukupno 121 milijun kuna iz državnog proračuna. 

Pritom je osiguran 51 milijun kuna za uzgoj mliječnih krava, 18,5 milijuna kuna za uzgoj rasplodnih krmača, 42 milijuna kuna za proizvodnju duhana, 8,5 milijuna kuna za proizvodnju maslinovog ulja te milijun kuna za očuvanje domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja.

Javna rasprava traje do 28. siječnja, navodi se u priopćenju.

19. travanj 2024 17:19