StoryEditorOCM

festival merlotaSvi putevi vode u Drniš: posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima, pršutu i nizu edukativnih i zabavnih manifestacija

Piše Promo
26. svibnja 2022. - 12:00

Ljubitelji dobre čaše vina ovoga petka dolaze ne svoje jer na rasporedu je Festival drniškog merlota, koji u suradnji s lokalnim proizvođačima organizira Turistička zajednica grada Drniša.

Za široku lepezu različitih vina pobrinut će se lokalni vinari, pa će tako svoja vina izložiti "Vizzulin wine", Vinarija "Skelin", OPG Jadranka Grcić, Vinarija "Džapo", "Ško vina", Agroturizam Duvančić, "Vinoplod vinarija Šibenik" i "Dalmacijavino". Uz vrhunsko vino poželjno je nešto prezalogajiti, za što će se pobrinuti Udruga proizvođača drniškog pršuta "Drniški pršut".

Osim dobre kapljice, posjetitelje na festivalu, koji se održava 27. i 28. svibnja, očekuje i niz zanimljivih predavanja o temama "Zašto je dobro umjereno piti vino uz jelo", "Posebnosti drniškog merlota i njegova vrijednost", "Načini modernog brendiranja proizvoda", te predavanje HBOR-a.   

Za dobru atmosferu i muzičke taktove pobrinut će se drniški "Moonlight Band", kao i zvukovi gitare i tanga, a posjetitelji mogu otkriti umjetnika u sebi na radionici Wine&Art, koju će voditi slikarica Kristina Urem.

image
Buvinic/

Ulaz na festival je besplatan, a sva vina moći će se kušati na čaše, za što je potrebno kupiti kupone i unajmiti staklenu čašu po cijeni od 50 kuna. U cijenu je uključena kaucija za čašu (20 kuna) i degustacija vina (30 kuna), a cijene svih vina bit će promotivne.

Radno vrijeme festivala je od 17 sati do ponoći. 

27. svibanj 2023 06:13