StoryEditorOCM

je li moguće?!Slovenski vinogradar traži lopove koji su mu ukrali čak četiri tisuće cijepova: sve se dogodilo samo tri kilometra od centra grada, policija je nemoćna

19. lipnja 2022. - 09:10

Četiri tisuće cijepova mlade loze nestalo je iz vinograda smještenog na osami uz tzv. vinsku cestu, samo tri kilometra od centra Maribora, no pozvana policija nije otkrila tragove lopova, pa se vlasnik obratio medijima za pomoć i pozvao ih da se uključe u istragu.

"Za sadnju toliko cijepova potrebno je deset ljudi koji će raditi četiri dana. Zato se obraćam javnosti za pomoć. Ako netko slučajno vidi da mu neki susjed u vinogradu sadi veću količinu cijepova vinove loze, neka mi se javi na telefonski broj...", kazao je za list "Slovenske novice" vinogradar Matjaž Mak.

Vinogrdar sumnja da je krađa izvedena u sumrak ili u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a policija koju je odmah nakon otkrića obavijestio rekla je da zbog prirode terena nije mogla naći jasne tragove počinitelja.

"Ovaj vinograd imam u zakupu već deset godina i ovako nešto mi se još nije dogodilo, no vlasnik parcele sada mi je kazao da su i njemu ukrali dvije tisuće posađene loze, ali još prije 32 godine",  kazao je nesretni vinogradar.

21. ožujak 2023 19:06