StoryEditorOCM

unikomerc promoObavite posljednje pripreme okućnice za zimski san

Piše PSD.
30. studenog 2015. - 20:13
M-AKKU_MSA200C-E001

Jeste li obavili sve pripreme za zimu na okućnici, a posebice na travnjaku? Ako jeste, preostaje vam da samo ustrajno skupljate već opalo lišće i druge bio ostatke od ljeta.

Posluži li vas vrijeme i ako je potrebno, možete upravo sada busenovima “pokrpati” travnjak i prema potrebi ga posuti pijeskom i drugim organskim materijalom.

No, izbjegavajte kasno u jesen i zimi gnojidbu dušičnim gnojivima. To je vrlo česta greška, pa vam skrećemo pozor. Ako do sad niste dospjeli, orežite drveće i grmlje te ispilite drvo koje će vam zimi dobro doći za loženje.

Stihl vam nudi veliki izbor benzinskih, akumulatorskih i električnih pila te ih uvijek možete odabrati prema svojim afinitetima i potrebama.

Svakako očistite terase, zidove, ograde i vrtne staze, po potrebi ih i operete kako bi ostali zdravi i kako se na nakupinama pri smrzavici ne bi stvarao opasan led.

Stihl vam može biti odličan saveznik u tome poslu, jer njegovi visokotlačni perači s opremom i uz hladnu vodu osiguravaju blistavu čistoću kako dijelova okućnice tako ponajprije uređaja i opreme koji će tako u dobroj kondiciji dočekati zimu.

Za lijepih dana također visokotlačnim peračima isperite i vrtni namještaj, koji, osobito ako je osjetljiv na padaline i niske temperature, bilo da je pleten, plastičan i drven, sklonite pod krov ili u zatvoreno.

Očistite i podmažite strojeve i alate te operite one koji su oblijepljeni sasušenim blatom, lišćem I sličnim “radnim” materijalom.

Ako je nešto od alata i strojeva u kvaru ili oštećeno, pobrinite se da ih prije pospremanja popravite kako se u proljeće, kada vam ponovno zatrebaju, ne biste neugodno iznenadili.

Na kraju, uživajte u jesenskom dekoru okućnice, a  kad imate vremena, proučite novitete u ponudi strojeva za uređenje okućnice u specijaliziranim prodavaonicama.

Predlažemo vam da upravo o takvim praktičnim darovima razmislite pri blagdanskom darivanju bliskih osoba, koje poput vas vole vrtlariti, piliti drva i uopće uređivati okućnicu.

Zimu i vrijeme dok vaše zelenilo spava zimski san iskoristite za planiranje iduće svoje zelene sezone.

UNIKOMERC / SPONZORIRANI ČLANAK

25. travanj 2024 04:02