StoryEditorOCM

ruralni razvojDubrovačko-neretvanska županija daje poticaje za trajne nasade i ekološku poljoprivredu

Piše PSD.
24. veljače 2015. - 23:41
masline_rezidba01-200215

Dubrovačko-neretvanska županija i nakon ulaska Hrvatske u EU novčano potiče podizanje trajnih nasada i ekološku poljoprivredu.

Kako bi se zainteresirani na terenu upoznali s ovim projektom, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu nastavio je s prezentacijama na terenu o poticajnim mjerama koje Županija daje u prijelaznom razdoblju nakon ulaska u Europsku uniju.

Sve raspoložive poticajne mjere temelje se na odluci o mjerama potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju županije za razdoblje 2013. – 2015. godine.

Nakon prezentacija u Stonu, Orebiću, Blatu na Korčuli i Otrić-Seocima, poticanje ekopoljoprivrede prezentirano je i u Grudi za općinu Konavle, Pločama, te u Krvavcu za područje općine Kula Norinska.

Prezentacije su organizirali v.d. pročelnika Upravnog odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović, te viši savjetnik Ante Salacan.

Nakon prezentacija sudionici su postavljali praktična pitanja u vezi s realizacijom prezentiranih mjera, kao i druga pitanja vezana uz poticanje poljoprivredne proizvodnje.

S. SOLDO

20. travanj 2024 14:59