StoryEditor
Novostijubilarno izdanje

Dođite na Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

18. ožujka 2018. - 13:23

U hotelu "Tirena" na Babinu kuku od 22. do 25. ožujka održat će se jubilarni 15. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Vedran Kraljević, idejni začetnik i voditelj manifestacije koja je prva u Dubrovačko-neretvanskoj i šire popularizirala zelenu ekološku proizvodnju, predstavio je program sajma, koji je besplatan za sve posjetitelje.

Osim tradicionalnih degustacija i tematskih događanja vezanih uz gastronomiju i plasman ekološki proizvedenih artikala, 15. izdanje sajma donijet će niz zanimljivosti, poput predstavljanja Vodiča za izračun hranjive vrijednosti namirnica, načina financiranja zelenoga gospodarstva kroz linije HBOR-a, kao i savjetovanje o vodama uz obilježavanje Svjetskog dana voda.

Zanimljiva će svakako biti i gastro-literarna i kuharska radionica Veljka Barbierija na Trgu Marina Držića uz nastup klapa i folkloraša. Posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja sajma je i predstavljanje monografije o prvih 15 godina manifestacije, na koju je Vedran Kraljević posebno ponosan.

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva i ove se godine održava u organizaciji "Dubrovnik Suna" d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Osnovna je svrha sajma podizanje razine ekološke svijesti, isticanje, razvoj te promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva kroz kvalitetu, plasman i marketing.

Otvaranje sajma i predstavljanje partnera održat će se u četvrtak, 22. ožujka, u podne na Trgu Marina Držića, ispred hotela "Tirena" na Babinu kuku, uz zakusku i gastronomski show, te bogat kulturno-umjetnički program u kojemu uz voditeljicu Nilu Vukosavić sudjeluju i klapa "Bonaca" iz Šibenika te klapa "Laus" iz Dubrovnika.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 12:25