StoryEditor
Novostiodlična suradnja

Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac 40 litara maslinovog ulja

Piše PSD.
13. veljače 2015. - 14:38
donacija_ulje4-130215

Udruga dalmatinskih uljara, koja je u vodičkom hotelu Olympia 13. prosinca prošle godine organizirala četvrtu manifestaciju 'Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji', u petak je šibenskom Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac poklonila 40 litara mladog maslinovog ulja.

Radi se o ulju kojeg su sudionici natjecanja dostavili za kemijsku analizu i organoleptičko ocjenjivanje, a kako ostatak nisu uzeli, Udruga je i ove godine odlučila ulje donirati.

Uz Damira Buntića, tajnika Udruge dalmatinskih uljara, primopredaji ulja u ovoj socijalnoj ustanovi na Šubićevcu, nazočni su bili i predstavnici suorganizatora manifestacije, Davor Antica, predsjednik Udruge senzornih analitičara 'Olea' Šibenik i Lidija Bujas, iz Zavoda za javno zdravstvo Šibenik.

- Zbog loše maslinarske godine na natjecanju je bilo 104 uzoraka ulja, znatno manje u odnosu na godinu prije kad ih je bio 280. Nakon što je istekao žalbeni rok od mjesec dana od održavanja manifestacije i nitko od sudionika se nije žalio, preostalo ulje mogli smo donirati. Odlučili smo se za Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac, kaže Damir Buntić.

Ravnateljica Centra Branka Bego zahvalila je na donaciji, te naglasila kako ovo nije prvi puta da Udruga maslinara Dalmacije misli na njih.

- Imao jako dobru suradnju, a ulje će itekako dobro doći za potrebe naše kuhinje u kojoj se svakodnevno sprema stotinu obroka za naše korisnike, kazala je Bego.

Piše Katarina Rudan

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 20:09