StoryEditorOCM

karolina u velikoj jabuciVeliko priznanje hrvatskom maslinarstvu: naša znanstvenica članica panela u New Yorku

Piše Branka Žužić
12. svibnja 2018. - 15:52
Karolina Brkić Bubola

Veliko priznanje Hrvatskoj, kao regiji za proizvodnju maslinova ulja, ali i iznimno priznanje njezinoj stručnosti, te znanstvenom predanom i uspješnom radu svjetskih razmjera, doživjela je viša znanstvena suradnica, te voditeljica Panela za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja porečkog Instituta za poljoprivredu i turizama, dr. sc. Karolina Brkić Bubola.

Naime, ova priznata i cijenjena znanstvenica, branila je svoje stručne i hrvatske "boje", kao članica ocjenjivačkog suda na svjetskom, prestižnom natjecanju maslinara i maslinova ulja u New Yorku, održanom ovih dana, točnije od 23. do 26. travnja, na kojem se ocjenjivala kvaliteta 1000 uzoraka maslinova ulja iz cijeloga svijeta.

Hrvatska dokazala da pripada svjetskom vrhu: naši se maslinari iz New Yorka vratili s čak 40 odličja, Dalmatincima tri zlatne i pet srebrnih medalja

Naša ekipa posjetila je ovu simpatičnu, mladu, uspješnu znanstvenicu na radnome mjestu u porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam, uoči njezina puta u New York.

Kako se dobar stručan i znanstveni glas daleko čuje, tako se s "likom i djelom" dr. sc. Karoline Brkić Bubola upoznao i Curtis Cord, organizator svjetskog natjecanja maslinova ulja u New Yorku i pokretač časopisa "Olive Oil Times".

Osim članova žirija europskih zemalja, svoje stručne ocjene i sudove daju i stručnjaci iz SAD-a, Latinske Amerike, Afrike i Australije.

U prilog važnosti ovog natjecanja i za naše maslinare, govori podatak da je iz godine u godinu u New Yorku sve više uzoraka maslinova ulja iz Hrvatske.

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U NOVOM BROJU MASLINE KOJI JE NA KIOSCIMA OD 7. SVIBNJA
24. travanj 2024 06:31