StoryEditorOCM

Oleum MarisSenzacionalan uspjeh istarskog Oio Viva

Piše Marijana Ćurt/sponzorirani članak
13. listopada 2022. - 00:00

Dubai, New York, Tokio, Pariz, Monte Carlo, London... Sve te velike svjetske gradove svojim su uljima pokorili naši istarski proizvođači ekstra djevičanskog maslinova ulja Oio Vivo. Njihove vitrine pune su zlatnih odličja i priznanja. Gdje god su poslali svoje ulje, osvojili su samo zlato te ih zato s pravom možemo smatrati svjetskim šampionima i 2022. njihovom zlatnom godinom.

Nije novost da Oio Vivo godinama dobiva nagrade kako u Hrvatskoj, tako u svijetu, zbog čega su već prepoznati među proizvođačima i kupcima po vrhunskoj kvaliteti svoga maslinova ulja, ali ove godine su definitivno briljirali. U konkurenciji s velikim svjetskim maslinarskim silama, Oio Vivo je itekako dokazao svijetu svoju kvalitetu i da su njihova ulja najbolja među najboljima.

image

Oio Vivo Rozinjola

Na svim natjecanjima diljem svijeta, od New Yorka do Tokija, pa do Pariza, Londona, Monte Carla i Dubaija, na koja su poslali uzorke svojih maslinovih ulja, oni su osvojili samo zlato. Koliko je velik uspjeh Oio Viva, najbolje će reći brojke osvojenih zlatnih medalja:

Dubai Olive Oil Competition, međunarodno natjecanje na kojem se biraju najbolji svjetski proizvođači ekstra djevičanskog maslinova ulja, ovjenčani s 3 zlatne medalje

New York International Olive Oil Competition – 4 zlatne medalje

– Olive Japan, najveće natjecanje maslinova ulja u regiji Azije i Oceanije, ovjenčani s 3 zlatne medalje

Pariz AVPA Gourmet World Edible Oils – 2 zlatne medalje

Monte Carlo Masters of Olive Oils Monaco – 3 zlatne medalje

London 2 zlatne medalje na svjetskom natjecanju maslinovih ulja London International Olive Oil Competitions

Impresivan broj osvojenih zlatnih medalja na svjetskoj razini dokaz je da se radi o tekućem zlatu.

image

Oio Vivo Vodnjanska buža

Osim brojnih nagrada, velika potvrda kvalitete njihovih maslinovih ulja je i činjenica da je to prepoznala i talijanska "biblija" ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei, koja Oio Vivo već godinama svrstava u sam vrh svjetskih ulja.

Njihovo ulje nedavno je, zbog vrhunske kvalitete, dobilo certifikat EXQUISITE BRAND, a ponosni su i da su u centru Zagreba otvorili svoju novu trgovinu OIO VIVO & VINE, gdje znalci mogu uživati u dobrom zalogaju, maslinovu ulju i vrhunskoj kapljici vina, jer dobro se zna da se ulje i vino itekako ljube.

image

Oio Vivo Žižolera

Ovaj nevjerojatan uspjeh, kojim se ne može pohvaliti ni jedan drugi proizvođač maslinova ulja u Hrvatskoj, a rijetki i u svijetu, rezultat je kontinuiranog rada i ulaganja, te upornosti i predanog rada svih djelatnika.

Godišnje proizvedu oko 50 tona ekstra djevičanskog maslinova ulja koje plasiraju na domaće i strano tržište. Nemaju kooperante i sve maslinovo ulje koje imaju u ponudi proizvode samo od maslina iz vlastita maslinika. Njihovo ulje dobiveno je iz ploda autohtonih sorti mladih maslina. Posebno su ponosni što su uspjeli revitalizirati staru vodnjansku sortu žižoleru, koja je uz Vodnjansku Bužu i Istarsku bjelicu njihovo najtrofejnije ulje.

Paletu njihovih sortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja čine: Vodnjanska Buža, Žižolera, Istarska bjelica, Rozinjola, te mješavine Bon i Gajardo.

Vrijedni maslinari Oio Viva ponosni su što su visoku kvalitetu njihovih maslinovih ulja prepoznali certificirani stručnjaci oleolozi u međunarodnim žirijima, pa zato rado pozivaju sve zainteresirane da dođu u njihov maslinik i degustiraju ulja, koja će zasigurno zadovoljiti i najosjetljivija nepca, te među njima pronađu svog favorita koji će postati neizostavni dio njihove prehrane jer je dobro poznato još od davnina kolike su dobrobiti konzumiranja maslinova ulja.

25. travanj 2024 14:02