StoryEditorOCM

sedmo izdanjeŠampionka ‘Dana maslinova ulja otoka Hvara‘ je Olivera Beyer, najbolje ekološko ulje ima Đorđan Gurdulić, a najbolja uljara je ‘Božić‘ iz Svirča

Piše Maslina
27. ožujka 2022. - 09:49

Sinoć je u hotelu Hvar u Jelsi održana sedma po redu manifestacija "Dani maslinova ulja otoka Hvara", a šampionka manifestacije je Olivera Beyer. Drugo mjesto podijelili su Janez Štumberger i Uljara "Božić" Svirče, a treće Kuzma Matijević i Mate Matijević.

Od prošle godine u natjecanju postoji i kategorija najbolje ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje, svi koji ulaze u tu kategoriju morali su dostaviti i certifikat ekološke proizvodnje. 

Najbolje ekološko maslinovo ulje je ulje OPG Murvica Đorđan Gurdulić (oblica i leventinka) - okolica Vrisnika, 2. mjesto je OPG Eva Marija Ćurin (levantinka) - oko Gdinja, a 3. Ivo Fredotović (oblica) - oko Vrbanja.

image

Najbolja ekološka ulja

Meri Šilović

Najbolja, šampionska uljara manifestacije je uljara "Božić" iz Svirča. U njoj je prerađeno i šampionsko ulje i najbolje ekološko ulje. 

Sve rezultate možete vidjeti OVDJE, a govor predsjednika udruge maslinara "Sv. Špirijun" i organizacijskog odbora manfestacije Đorđana Gurdulića možete pročitati OVDJE.

24. travanj 2024 05:28