StoryEditorOCM

21. oleum olivarumŠampion Krasice je Martin Adamič iz Izole!

Piše Maslina
11. ožujka 2018. - 17:21

Martin Adamič iz slovenske Izole čije je maslinovo ulje sorte maurino ocijenjeno s 93 boda šampion je ovogodišnje manifestacije u Krasici, javlja iPress.

Zlatne medalje za drugo i treće mjesto s 92 boda osvojili su Pahor Jože iz Črnog Kala za maslinovo ulje istarska bjelica i OPG Elene i Vedrana Lupić iz Bala za maslinovo ulje buža.

U završnom bodovanju 21. susreta Oleum Olivarum stručna komisija utvrdila je postojanje 200 uzoraka maslinovog ulja s 94,8 posto kvalitete ekstra kakvoće, dok 11 uzoraka maslinovog ulja nije ušlo u tu kategoriju.

Prema ocjeni ocjenjivačkog suda, u kategoriji ekstradjevičanskog ulja, dodijeljena su 92 zlatna odličja. Srebrno odličje dodijeljeno za 63 maslinova ulja, a broncu je osvojilo 28 ulja. Ekstra kategorija maslinovog ulja, bez odličja, dodijeljena je za 17 ulja.

Ovogodišnja fešta je, zbog velikog interesa maslinara među kojima je bilo mnogo proizvođača iz Istre, Primorja, Dalmacije, Slovenije i Italije, održana na novoj lokaciji, pod šatorom podignutom na rukometnom terenu u Krasici, piše iPress.

20. travanj 2024 17:55