StoryEditorOCM

stručni savjetOsnažite maslinu prije cvatnje

Piše promo
21. ožujka 2023. - 11:30

Fertileader Gold je biostimulator prirodnog podrijetla koji sadrži optimalan omjer bora i molibdena, te posebno kreirani SEACTIVE aminokiselinski kompleks koji daje snagu biljci da što lakše prođe kroz fazu cvatnje i oplodnje.

Iako često zanemarena, pravilna i dostatna ishrana masline je od iznimne važnosti. Ako očekujemo stabilan i optimalan urod, trebamo se pobrinuti da u svom nasadu u pravo vrijeme apliciramo sve što je maslini potrebno kako bi kroz vegetacijski ciklus i razvojne fenofaze prošla u punoj snazi i kondiciji. Najbitnija fenofaza u svim kulturama je sigurno cvatnja, te o toj fazi na kraju ovisi kakvu ćemo berbu imati. Svi iskusni maslinari svjesni su te činjenice i zato prije cvatnje koriste biostimulatore na bazi bora (B), koji pospješuje oplodnju, odnosno povećava proizvodnost i pokretljivost polena. Iako je bor kao mikroelement najbitniji u toj fazi, za uspješnu oplodnju treba uzeti u obzir i stresove uzrokovane vremenskim prilikama, te njihove negativne utjecaje u tom, za biljku, delikatnom razdoblju. Upravo zato uz neophodni bor biljci treba dodati i aminokiseline biljnog podrijetla.

Fertileader Gold

Fertileader Gold je biostimulator prirodnog podrijetla koji sadrži optimalan omjer bora i molibdena, te posebno kreirani SEACTIVE aminokiselinski kompleks iz morskih algi, koji priprema maslinu na stresove, održava stanični turgor, poboljšava apsorpciju hranjiva putem korijena te daje snagu biljci da što lakše prođe kroz fazu cvatnje i oplodnje.

Uz navedeno, SEACTIVE aminokiselinski kompleks poboljšava kretanje slabo pokretnih elemenata kroz biljku, od kojih je jedan od bitnijih upravo bor, te tako osigurava njegovu dostatnost i potpunu iskoristivost, ujednačenu cvatnju i oplodnju te održavanje ploda.

Parametri primjene:

Vrijeme: 2 tjedna prije cvatnje

Doza: 4 litre po ha, koncentracija 1%

Asortiman Timac agro biostimulatora prilagođenih maslinarstvu

Fertileader Vital

Fertileader Vital sadrži NPK te mikroelemente (B, Cu, Zn, Mn, Mo, Fe) uz SEACTIVE aminokiselinski kompleks. Koristi se u fazama visokog stresa te vidljivih nedostataka mikroelemenata na površini lista.

Vrhunske rezultate pokazuje u regeneraciji biljke poslije štete nastale krupom, vjetrom ili defolijacojom gdje potiče ponovni rast i razvoj mladog lišća.

Parametri primjene:

Vrijeme: od početka vegetacije do 2 tjedna prije cvatnje, ili u slučaju stresova navedenih u tekstu

Doza 4 litre po hektaru, koncetracija 1%

Fertileader Elite

Fertileader Elite sadrži dušik, kalij, kalcij i bor uz SEACTIVE aminokiselinski kompleks.

Može se primjenjivati u generativnom povećanju ploda, svojim sastavom omogućava nesmetan razvoj u uvjetima velikih suša te smanjuje gubitak vode evapotranspiracijom kroz puči na listu, što se odražava na smanjenom gubitku vode u plodu.

Parametri primjene:

Vrijeme: generativni razvoj ploda, u slučaju velikih temperaturnih stresova preporuka ponavljati svako 15 dana

Doza 4 litre po hektaru, koncetracija 1%

Timac agro d.o.o.

Timac agro posluje u Hrvatskoj kao tvrtka kćer francuske grupacije Roullier koja posluje u 131 zemlji svijeta. Posebnu ulogu u tvrtki ima njen prodajno-stručni tim koji broji preko 30 agronoma diljem Hrvatske. Timac agro njeguje individualni pristup i terenski rad, koji odlikuje pristupačnost i potrebnu ekspertizu za postizanje najboljih rezultata s našom paletom Premium proizvoda koji su sam vrh svjetskih dostignuća u domeni ishrane bilja. Grupacija Roullier posjeduje najveći privatni istraživački kompleks u domeni agronomije u Europi iz kojeg su izašli neki od najznačajnijih izuma u sferi ishrane bilja, ukupno 56 obitelji patenata. Timac agro diljem svijeta njeguje suradnju sa 256 različitih znanstvenih institucija i sveučilišta, svakodnevno radeći na poboljšanju asortimana u svrhu postizanja najboljih rezultata u polju.

Predstavnici:

Matea Jurković - Dubrovačko neretvanska 099 433 9003 matea.jurkovic@hr.timacagro.com

Jurica Jagnjić - Splitsko dalmatinska, Šibensko kninska 099 544 2598 jurica.jagnjic@hr.timacagro.com

Nikolina Santini - Zadarska 099 582 9488 nikolina.santini@hr.timacagro.com

Dražen Macan - Istarska 099 547 9901 drazen.macan@hr.timacagro.com

14. travanj 2024 18:46