StoryEditor
Maslinarstvo23. do 25. veljače 2018.

Organizatori Festivala maslina u Zagrebu najavljuju još bogatiji program

Piše M. R.
11. rujna 2017. - 21:19

Na Zagrebačkom velesajmu će se od 23. do 25. veljače 2018. godine održati 3. Festival maslina u Zagrebu. Vrijeme održavanje je u istom terminu kada su i renomirani sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh. 

Festival će se održati u Kongresnom centru ZV-a, a svečana večera bit će u Gastro-Globusu. 

Organizatori najavljuju kako će program i sadržaj Festivala biti bogatiji od prethodnog, tako da se očekuje vrlo veliki odaziv zainteresiranih, kako maslinara i drugih izlagača, tako i građana. 

Festival maslina u Zagrebu je manifestacija čiji je koncept u prethodna dva izdanja vrlo dobro prihvaćen. 

Cilj Festivala je educirati građane Zagreba i druge posjetitelje o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja i proizvoda od maslina. 

Drugo, upozoriti na kvalitetu hrvatskih maslinovih ulja, organiziranjem ocjenjivanja ulja (senzorska analiza, panel ocjenjivača) i organiziranjem prodajne izložbe. 

Na izložbi i ocjenjivanju će sudjelovati maslinari iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. 

U sklopu Festivala bit će održan Stručni skup, kako za maslinare, tako i za širu publiku. Taj dio festivala je u dosadašnja dva izdanja izazvao vrlo veliki interes. 

Također, organiziranjem vođenih degustacija ukazuje se publici na dobre karakteristike ulja, ali i na mane, te kako ih prepoznati. 

I na drugim radionicama publika će naučiti kako proizvesti dobru kremu na bazi maslinova ulja, kako prirediti ukusan obrok itd.

- Pozivamo sve zainteresirane da u petak 23. veljače 2018. od 14 do 19 sati, te u subotu i nedjelju 24. i 25. veljače 2018.  od 10 do 19 sati posjete Festivala maslina u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu - kažu organizatori.

Više o Festivalu može se pročitati na www.zagreboliveinstitute.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 06:05