StoryEditorOCM

od 21. do 24. ožujka u neumuNe zaboravite prijaviti ulje na Noćnjak! U Splitu je produljen rok

Piše Maslina
8. siječnja 2019. - 14:02
nocnjak_bol3-180316.JPG

Zadružni savez Dalmacije organizira 21. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2019. koja će se po prvi put održati na teritoriju dviju država – Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tako će se manifestacija održati u dva dijela.

Prvi dio Noćnjaka bit će organiziran u Splitu početkom mjeseca ožujka, uz medijsku konferenciju te predstavljanje proizvođača i degustiranje njihovih proizvoda, a drugi dio Noćnjaka održat će se od 21. do 24. ožujka 2019. u Neumu u Grand hotelu Neum, uz znanstveno-stručna predavanja, radionice, sajam maslinarstva i uljarstva te studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija i povijesno-kulturnih znamenitosti. 

Noćnjak godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, medije, te ostale gospodarske subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

Manifestaciju podržavaju znanstveno-stručne i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Pored suorganizatora iz Hrvatske, organizator Sabatine Zadružni savez Dalmacije, imat će potporu suorganizatora i na teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji detaljno prikazuje rezultate analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja. Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: 

PAKOVINE maslinovog ulja, koje se plasiraju na tržište s etiketom, u skladu sa Zakonom o hrani i 

OTVORENA maslinova ulja, ulja u rinfuzi 

U svakoj od ovih kategorija proglašava se šampion kvalitete, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu odnosi i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, te najbolji ekološki i hrvatski otočni proizvod.

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline, te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd. 

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od drva masline.

Važno je da je proizvod sačinjen ili sadržava plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline, a svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najkvalitetniji i najkreativniji u navedenim kategorijama bit će nagrađeni, temeljem ocjena stručnih povjerenstava.

Na izložbi i Olio baru promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od masline onih proizvođača koji svoje uzorke dostave na ocjenjivanje i natjecanje. 

Rezultati ocjenjivanja svih proizvoda bit će objavljeni na Noćnjaku u Neumu u Grand hotelu Neum.

Rokovi i lokacije za dostavu uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline

Uzorci maslinovog ulja i proizvoda od maslina dostavljaju se na dvije lokacije i to u:

SPLIT - s produljenim rokom do 22.1.2019.
Dostava osobno ili poštom radnim danima od 7-15 h na adresu:
Zadružni savez Dalmacije, Kamila Tončića 4, Split

ZADAR - dana 19.1.2019. (subota)
Dostava osobno od 9-14 h na adresu:
Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Dr. F. Tuđmana 24/h, Zadar

MOSTAR - uzorke dostaviti OSOBNO ili POŠTOM do 15.1.2019.
radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 9,00 – 15,00 sati
na adresu: Federalni agromediteranski zavod, 88000 Mostar, Biskupa Čule 10, BiH

Propozicije i prijave za ocjenjivanje maslinovih ulja i/ili proizvoda od masline preuzmite na web stranici www.zsd.hr

Predstavite svoju tvrtku i proizvode na Burzi ili Sajmu maslinarstva i uljarstva 

Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na Sajmu maslinarstva i uljarstva, koji će biti organiziran od 21.-24. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum, prezentirat će se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. 

U sklopu Burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja moći će samostalno predstaviti svoje proizvode na prezentacijskom štandu. Ukoliko u svojoj ponudi imate proizvode od masline i proizvode na bazi ljekovitog bilja (čajeve, kreme, eterična ulja...) iskoristite mogućnost i izložite ih u sklopu prezentacijskog prostora na Burzi Noćnjaka.

Prijave za Sajam i Burzu, kao i sve informacije o Noćnjaku, možete pronaći na web stranici www.zsd.hr ili se obratiti na telefon: 021 348 388 i mail: info@zsd.hr

16. travanj 2024 21:17