StoryEditorOCM

ZADRUŽNI SAVEZ DALMACIJEDo 20. 1. dostavite uzorke za 25. jubilarni ‘Noćnjak’ koji će se održati u Tučepima

Piše Meri Šilović
28. prosinca 2022. - 15:44

25. jubilarni Noćnjak održat će se od 30. 3. do 2. 4. 2023. u Tučepima u Bluesun hotelu ‘Alga’

Zadružni savez Dalmacije organizira jubilarnu 25. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara “Noćnjak 2023.”, koja će se održati od 30. 3. do 2. 4. 2023. u Tučepima u Bluesun hotelu “Alga”.

Rok u kojem se mogu dostaviti uzorci maslinovih ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje je od 5. 12. 2022. do 20. 1. 2023., a dostavom uzorka do 30. 12. 2022. možete ostvariti povoljniju cijenu analize i ocjenjivanja. Rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni na Noćnjaku.

Propozicije i prijave za sudjelovanje u ocjenjivanju maslinova ulja i proizvoda od masline mogu se pronaći na web stranici Zadružnog saveza Dalmacije www.zsd.hr, gdje se redovito objavljuju i sve novosti vezane uz Noćnjak.

Uzorci maslinova ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije, i to pakovine maslinova ulja i otvorena maslinova ulja, tj. ulja u rinfuzi, a za svaki dostavljeni uzorak maslinova ulja proizvođač dobiva certifikat s detaljnim rezultatima kemijske analize i senzorske ocjene. U kategoriji pakovina, osim ocjene kvalitete, posebno povjerenstvo ocjenjuje i izgled pakovine, odnosno boce i etikete, te bira najbolju.

image
Andrija Lucic/CROPIX

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije. Prvu kategoriju čine prehrambeni proizvodi od masline, drugu kozmetički proizvodi od masline i treću proizvodi od maslinova drva, a u svakoj od kategorija proglašava se i nagrađuje najbolje ocijenjeni proizvod.

Pakovine maslinova ulja i proizvode od masline proizvođači mogu i predstaviti tijekom održavanja Noćnjaka na izložbenom prostoru Burze, a mjesto na burzi može se rezervirati popunjavanjem Prijave za Burzu i njezinim slanjem na mail info@zsd.hr najkasnije do 31. 1. 2023.

image
Srdjan Vrancic/CROPIX

Uručenje diploma i medalja organizirat će se temeljem najave dolaska maslinara na svečanu dodjelu, na kojoj će biti pročitani i pozvani za osobno uručenje samo oni proizvođači koji potvrde svoj dolazak preko maila info@zsd.hr. Onima koji ne dođu na svečanu dodjelu bit će omogućeno naknadno preuzimanje nagrade u Zadružnom savezu Dalmacije ili u sjedištima suradnika diljem Hrvatske i susjednih zemalja iz kojih maslinari dostavljaju uzorke za ocjenjivanje.

Novosti o Noćnjaku pratite na www.zsd.hr i na društvenim mrežama Zadružnog saveza Dalmacije.

24. travanj 2024 11:50