StoryEditor
Gastro i zdravljeza prste polizat'

Sušeni brancin kao bakalar: evo kako ovo ukusno jelo priprema Veljko Barbieri

Piše Veljko Barbieri
12. srpnja 2017. - 17:49
Sušeni brancin kao bakalarSuhi_brancin_na_bakalar

Oko ½ kg sušenih fileta od brancina, ili bilo koje druge sušene bijele ribe, prokuhajte oko 10 minuta u vodi. 

Prolijte prvu vodu, pa opet kuhajte u drugoj oko 5 minuta. Prolijte i tu vodu, a onda kuhajte ribu zajedno sa 1 ½ kg na ploške narezanih krumpira dok povrće ne omekša. 

Procijedite i ostavite malo vode od kuhanja, ubacite 10 sjeckanih češanja češnjaka, 1 sjeckanu vezicu petrusimula ili peršina, 2 dl maslinova ulja, 10 malih zelenih otkoštenih maslina i 1 žlicu kapara. 

Popaprite i, ako treba, posolite po volji, pa služite vruće.

#VELJKO BARBIERI#RECEPTI#SUŠENI BRANCIN NA BAKALAR

Izdvojeno

03. srpanj 2020 19:35