StoryEditor
Gastro i zdravljeGAŠTRONOMIJA GRIŠNEGA FRA KARLA

Male komarče ljubi pržena cikla, isprobajte ovaj višestoljetni recept: 'Frigoj ribu na naglo na vrilom ulju od maslin dok ne zazlati tamo i onamo...'

Piše Veljko Barbieri
23. prosinca 2017. - 15:46
Komarčice s prženom ciklom2

"Muole komarčice od po mire 4 u kil, (4 manje orade od po 25 dag) nožun očisti, kako blažena Divica zapovida, meso od kosti i glove, pa malo zamišaj u po po mire peštonog sujog kruva, muke i na svrsi soli. 

Frigoj ribu na naglo na vrilom ulju od maslin dok ne zazlati tamo i onamo. 

Ocidi ribu na korti, pa nosi na stol na svrsi sa zrizanon ciklon crljenon kako kardinolski kapelin, koju si pofriguol u uju od komorče."

Recept iz "Gaštronomije" grišnega fra Karla iz Dubašnice.  

Veljko Barbieri: Ova je stara knjiga jedno od najljepših iznenađenja koje sam doživio izučavajući gastronomsku povijest

#VELJKO BARBIERI#RECEPTI

Izdvojeno