StoryEditor
Gastro i zdravljemože i bez priloga

Isprobajte brujetin od liganja po receptu Veljka Barbierija

Piše Veljko Barbieri
26. svibnja 2017. - 15:43
Malteški brujetin od liganjaGratinirani_brujetin_of_liganja.JPG

Srednjim ili manjim lignjama iz koćarice, sve skupa oko ¾ kg, odrežite krakove i šiljate krajeve tijela, koje možete potom ispržiti, pa ih uzdužno razrežite i očistite od svake nečisti i prozirne kosti. 

Dobro ih operite, osušite te malo obrašnite i kratko popržite na miješanom ulju tek da uhvate koricu. 

Tada ih ubacite u lonac na posteljicu od na 1 ½ dl djevičanskog maslinova ulja već zastakljene 1 veće sjeckane kapule, 3 češnja bijeloga luka i 3 sjeckane rajčice pelata, uz 1 dl šalše od pomidora ili umaka od rajčice, sve podlijte sa 1 dl ribljeg temeljca i ½ dl bijeloga vina, pa kuhajte na tihoj vatri dok se sve ne prožme. 

Posolite i zaljutite jednim malim sjeckanim feferonom i začinite sa 5 sjeckanih otkoštenih crnih pečenih maslina, prstohvatom sjeckanog petrusimula, pa dobro protresite posudu s jelom. 

Pustite da malo odstoji pa služite bez priloga.

#VELJKO BARBIERI#RECEPTI#MALTEšKI BRUJETIN OD LIGANJA

Izdvojeno