StoryEditor
MaslinaPromo

Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji

Piše Meri Šilović
10. studenog 2020. - 17:23
Prerada maslinaCROPIX

Međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji", 10. po redu, održat će se u Šibensko-kninskoj županiji 12. prosinca, i to u Vodicama.
Potrebna količina za ocjenjivanje je pola litre maslinova ulja. Osim ocjenjivanja ulja u rinfuzi, ove godine je uvedeno i ocjenjivanje ulja iz pakovine (ne izgled). Pod pakovinom se podrazumijeva boca s etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga OLEA, Šibenik – ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinova ulja).
Cijena po uzorku iznosi 220 kuna, a u njoj su troškovi kemijske i organoleptičke analize i fonda nagrada. Svečana večera će se održati i dodatno platiti ako mjere zaštite dopuste ovaj vid okupljanja. Priznanja i nagrade dijelit će se na manifestaciji, ako bude dopušteno, ili će se slati poštom.
Uzorak ulja može se dostaviti osobno ili poštom na adresu Udruge (Ivana Gundulića 25, Vodice 22211). Uplata kotizacije na žiroračun Udruge dalmatinskih uljara, IBAN: HR6224070001100331920, u opis plaćanja obvezno staviti: Sudjelovanje na X. Manifestaciji i ime i prezime, u poziv na broj odobrenja staviti 00 i MIBPG broj poljoprivrednog gospodarstva ili OIB osobe.
Zbog ograničenog broja uzoraka (maksimalno 200), prijave će se primati do 15. studenoga, s tim da organizator može skratiti rok prijava ako se ranije zaprimi maksimalan broj uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstava.

image
Prijavnica na Dane mladog maslinova ulja u Vodicama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2021 00:38