StoryEditorOCM

svečanost u splituUručena 24 ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja za korisnike s područja četiri dalmatinske županije

Piše Maslina
23. rujna 2022. - 14:37

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije ukupno 24 ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja za korisnike s područja 4 dalmatinske županije, objavljeno je na web stranici Splitsko-dalmatinske županije.

Ministrica je tom prilikom istaknula kako je veliki broj potpora iz mjere 6 ovoga Programa uručeno upravo na području Splitsko-dalmatinske županije.

„Radi se o potpori za mlade poljoprivrednike i početnike te za one koji na malom poljoprivrednom gospodarstvu žele razviti neku novu i drukčiju aktivnost koja život na selu čini atraktivnijim. Takvih je potpora u ovom programskom razdoblju u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na području Splitsko-dalmatinske županije dano točno 1225“, rekla je Vučković.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Od ukupne tranše u iznosu većem od 3,2 milijuna kuna, više od 1,5 milijuna kuna otišlo je u Splitsko-dalmatinsku županiju. Taj podatak veseli župana Blaženka Bobana.

„Mladi ljudi tako pokazuju interes za bavljenje poljoprivredom jer u konačnici je to jedan od glavnih segmenata. Važnost poljoprivrede vidimo najbolje u ovim kriznim vremenima“, istaknuo je Boban.

Dodao je kako je ministrica izrazila potporu programu Splitsko-dalmatinske županije za sufinanciranje navodnjavanja kroz bunare. Naime, u Ministarstvu poljoprivrede razmišljaju o pokretanju sufinanciranja županijskih programa pomoći.

„Ono što me posebno razveselilo jest potpora ministrice našem javnom pozivu vezanom uz navodnjavanje. Danas je izišao Javni poziv putem kojega ćemo pomoći svim poljoprivrednicima upisanima u ARKOD kako bi realizirali navodnjavanje kroz bušotine i potopne pumpe“, zaključio je Boban.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
21. rujan 2023 02:42