StoryEditorOCM

do 17. veljačeU e-savjetovanju natječaj za obnovu proizvodnih potencijala, poljoprivrednicima na raspolaganju 20 milijuna kuna

Piše Maslina
3. veljače 2022. - 12:29

Ministarstvo poljoprivrede je u srijedu, 2. veljače 2022. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću nacrt natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 20 milijuna kuna.

Provedbom operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ podržava se obnova poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, koje ne uključuju potres i katastrofalne događaje, a kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje te spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava.

Na natječaj će se moći prijaviti poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili registrirani u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ), a pčelari moraju biti registrirani u Evidenciji pčelara i pčelinjaka.

Poljoprivrednici se mogu upisati u navedene upisnike do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, odnosno i nakon objave savjetovanja s javnošću.

Sredstvima iz natječaja moći će se obnoviti poljoprivredno zemljište, višegodišnji nasadi/bilje, plastenici, staklenici, oprema za poljoprivrednu proizvodnju, poljoprivredna mehanizacija i priključci, poljoprivredne gospodarske zgrade i domaće životinje.

Savjetovanje je otvoreno do 17. veljače 2022. godine i dostupno NA POVEZNICI.

28. rujan 2023 23:47