StoryEditorOCM

na raspolaganju 20 mil. knMinistarstvo poljoprivrede uputilo u javnu raspravu natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala nakon elementarnih i prirodnih nepogoda

3. lipnja 2022. - 11:54

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u javnu raspravu 20 milijuna kuna vrijedan natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala nakon elementarnih i prirodnih nepogoda, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Riječ je o nacrtu natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala" iz Programa ruralnog razvoja, čija je svrha dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. 

Korisnici natječaja će, između ostalog, moći sanirati poljoprivredno zemljište, nabaviti sjeme, domaće životinje, poboljšati kvalitetu zemljišta, podići nove ili obnoviti postojeće višegodišnje nasade i višegodišnje bilje, graditi ili opremiti objekte za domaće životinje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ali i popraviti ili nabaviti novu ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.  

Na ovom natječaju, kako ističu iz Ministarstva, ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, a u stopostotnom intenzitetu potpore pokriva se šteta nastala u ovoj godini.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

image
Željko Hajdinjak/Ilustracija/Cropix
23. travanj 2024 16:11