StoryEditor
Ostalokorisno i besplatno

Ako ne znate kako stvoriti i prodati digitalne priče i ako ste kreativne ninje, 3ANGLE akceleratorski program za digitalno prepričavanje čeka na vas

Piše S. Kekez
24. ožujka 2021. - 08:00

U utorak, 30. ožujka pa do 20. svibnja u Splitu počinje 3ANGLE akceleratorski program za digitalno prepričavanje. Program se sastoji od tri odvojena modula: Kreativno pisanje, Digitalno poslovanje i Dizajn korisničkog sučelja.

Program je namijenjen "piscima, kreativcima i kreativnim ninjama", ali i svima koji pišu i zanima ih kako bi njihove priče izgledale na digitalnim platformama, do koliko čitatelja bi mogle doći te je li ih moguće komercijalizirati.

Modul kreativnog pisanja vodit će Nebojša Lujanović, pisac, znanstvenik, voditelj radionica kreativnog pisanja te promotor i organizator književnih tribina i festivala. U drugom modulu polaznike će obučavati mentor za digitalno poslovanje Armando Matijević, koji će ih učiti kako od ideje stvoriti digitalni proizvod, prezentirati digitalni narativ i digitalni poslovni model. Najbolji kandidati upisat će treći modul, koji vodi Ivan Aras, a cilj je oblikovanje digitalnog proizvoda koji se zapravo razvija od prvoga dana.

– Možda u svjetskim okvirnima ništa neobično, ali na ovim prostorima definitivno je riječ o nečemu novome. Malo je ljudi koji su vješti u pisanju digitalnih narativa, a još ih je manje svjesno koji se potencijal u tome nudi. Od čiste zabave, do primjene u obrazovanju, turizmu, zdravstvu. Nebrojene mogućnosti. I sam sam pisac, sad već do grla u ovoj novoj avanturi koja me baš privlači – kaže Nebojša Lujanović i dodaje da je riječ o vrlo modernoj, inovativnoj i profitabilnoj sferi.

PRIJAVE DO NEDJELJE

Uostalom i organizatori naglašavaju da će se "poticati jačanje digitalnih vještina i razvoj novih proizvoda i usluga u području održivog poslovanja u digitalnom dobu i turizmu, koji su uvelike pogođeni pandemijom koronavirusa.

– Nikakvo predznanje nije potrebno, samo volja za učenjem. Ako imaju dobru ideju za narativ, odlično; ako ne, možda ih potaknemo na prvim susretima pa zajedno dođemo do ideje. Traži se uspješna priča koja će napraviti proboj na tržište i pokrenuti novi smjer za sve vične pisanju koji nisu ni znali da se njihova kreativnost na ovaj način može unovčiti. Pandemija nam diktira način rada, koji će se odvijati online, osim možda završnih događanja. To na kraju nije uopće sputavajuće i omogućuje nam rad s kandidatima iz cijele Hrvatske – kaže Lujanović i pojašnjava da je zajednički online termin jednom tjedno. Između termina kandidati rade na svojim narativima, a mentori su im na raspolaganju. "Tečaj traje tri mjeseca i planiramo ga završiti do ljeta. Ali interesa je toliko da će sigurno biti i drugi na jesen", optimističan je Lujanović koji je navikao na duge staze.

Organizator je IRI Centar d.o.o. iz Kaštela. Sudjelovanje je besplatno jer se program financira kroz projekt CCI4TOURSIM u sklopu Interreg ADRION programa. Prijave se primaju do nedjelje, 28. ožujka, no kako je broj polaznika ograničen, treba se prijaviti na vrijeme na e-mail: tap@iricentar.hr i popuniti obrazac na stranici www.3angle.org. Sudionici bi trebali imati osobno računalo i pristup internetu, naravno uz kreativnost, entuzijazam i volju za učenjem.

To je što se tiče polaznika, a organizatori obećavaju da će najbolje priče biti prenesene u digitalnu aplikaciju te će se poticati kreiranje digitalnog poslovnog modela pomoću kojeg će ih se moći komercijalizirati.

item - id = 1086254
related id = 0 -> 1068707
related id = 1 -> 590841
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2021 06:36