StoryEditor
Književnostantivirusni program

Hrvatski nakladnici reagiraju na zatvaranje knjižara: naslove iz ponude nude s popustom na cijenu i na poštarinu

25. ožujka 2020. - 18:00
Splitsi Verbum nudi sigurnu i povoljnu akcijuverbum

U vrijeme kada su zatvorene knjižare i knjižnice, hrvatski nakladnici prebacili su se na internet, a svoju ponudu oglašavaju na društvenim mrežama.

Tako je Naklada “Ocean more”, koja u svom portfelju ima niz nobelovki i zanimljivih pisaca, spustila cijene svih naslova 20 posto, uz besplatnu poštarinu i prigodnu poruku.

- S obzirom na nastalu situaciju, želimo dati svoj mali doprinos zajednici i poticati aktivnost koja sigurno neće biti otkazana, koja je kao stvorena za boravak kod kuće, a za koju mnogi u uobičajenoj svakodnevnici nemaju vremena -to je čitanje! Slušajte savjete stručnjaka, ne paničarite, pazite na svoje bližnje i sebe i ostanite kod kuće - poručuju oni. Akcija traje do 27. ožujka. No tko zna, kakva su vremena, možda se akcija produži ili čak poboljša.

VBZ je uz popuste u svojoj web knjižari ponudio i projekt “Žene 21. stoljeća” s više od 150 naslova različitih nakladnika. Popusti su do 70 posto, a, uz popuste od 20 do 30 posto, mogu naći nove knjige Vedrane Rudan, Mani Gotovac, Zadie Smith, “Genijalna prijateljica”, “Žene koje trče s vukovima” i druge, uz besplatnu poštarinu za narudžbe iznad 150 kuna. I prigodnu poruku: “Ostanite kod kuće i budite odgovorni, čitajte knjige, gledajte filmove, pazite na sebe i bližnje...”.

Naklada “Ljevak” ima popuste do 70 posto u svojoj ponudi, a složila je i pakete od dvije knjige jednog autora po povoljnijoj cijeni ili “knjige mjeseca” spuštene 30 posto.

“Hena-com” snizila je cijene naslova 20 posto, osim onih najnovijih koji su sniženi 10 posto, a besplatna je i poštarina iznad 200 kuna. “Meandar Media” nudi besplatnu poštarinu za sve narudžbe, a tu su i popusti, 10 posto za nove naslove, dvadeset za starije.

Zagrebačko Znanje je u svome Webshopu za desetak krimića, trilera i horora iz vlastite produkcije i naklade Vorto Palabra, među kojima su romani Stephena Kinga, Hidea Yokoyame, Wendy Walker i drugih, ponudilo popust od 25 posto uz besplatnu poštarinu za narudžbe iznad 150 kuna. 

Poslovanje je na internet prebacio i splitski “Verbum”. On u akciji "Na sigurnom - i s dobrom knjigom" nudi popust od 20 posto  na sva svoja izdanja te besplatnu poštarinu za narudžbe iznad 99 kuna. 

“Školska knjiga” zasad je samo poslovanje iz svojih knjižera prebacila na internet. 

Na internetu poslovično ažurna “Fraktura” zasad nudi uobičajenu ponudu, uz standardne akcije, 10 posto manje za naslove, ali uz potpuno besplatnu poštarinu. “Fraktura” ima i ponudu e-knjiga. I riječki antikvarijat “Ex libris” nudi deset posto popusta uz kupon “KNJIGAHR10” i besplatnu dostavu već od sto kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 17:09