StoryEditorOCM
GlazbaPROBLEMI S HRVATSKIM DOMOM

Za koga smo gradili koncertnu dvoranu u Splitu od 25 milijuna kuna? Opara je postavio ravnatelja, a Puljku ostavio ‘vruć krumpir‘ i sudbinu glazbenika

7. srpnja 2021. - 19:31
Brojnost izvođača na sceni ne prati broj ljudi u gledalištu. Što se može pripisati strahu od okupljanja za pandemije, ali bolji poznavatelji prilika na splitskoj sceni znaju da će to ostati problem i nakon ukidanja epidemioloških mjeraPaun Paunović/Cropix

Trebalo bi razgovarati o koncertnoj dvorani u Splitu!

Novi sastav gradske vlasti pustio je "bijeli dim" da će polovinom mjeseca početi raditi, a u Javnoj ustanovi Hrvatski dom Split završila je prva koncertna (polu) sezona.

Iako se u nastupima novoga gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika najavila smjena nadzornih odbora i upravnih vijeća u firmama kojim upravlja Grad Split, o novoj zgradi, kapitalnoj za splitsku kulturu, nije bilo još riječi.

Objekt u koji je potrošeno oko 25 milijuna kuna poreznih obveznika izazivao je suprotstavljena mišljenja vijećnika u prošlom sazivu, pa nema razloga da se šest mjeseci nakon njegova otvaranja ne postave neka pitanja, prije svega - kako će se on koristiti? Odnosno, za koga smo gradili tu dugo iščekivanu dvoranu?

Hrvatski dom Sp...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:35