StoryEditorOCM
Glazba55. IZDANJE

Festivalska događanja u Omišu sele s Trga sv. Mihovila na susjednu ‘Malu pjacu‘, sprema se raspjevani vikend: tko će u finale?

2. srpnja 2021. - 15:11
Omis, 260708. 43. Festival dalmatinskih klapa - Omis 2008. Zavrsna vecer muskih klapa. Na fotografiji: omiski gusari na Festivalu klapa u Omisu.Vladimir Dugandzic/Cropix

Drugog vikenda 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu na rasporedu su tri natjecateljske večeri, a festivalska događanja sele se s Trga sv. Mihovila na susjedni Trg Stjepana Radića, "malu pjacu".

U petak 2. srpnja natjecanje je mješovitih klapa, koje se održava u Omišu od prošle godine, a ranijih godina održavalo se u Opuzenu, Komiži i Blatu na Korčuli.

Za prve tri nagrade stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, mo. Mojimir Čačija i klapski tenor Mirko Barišić, natjecat će se osam klapa: Koštil - Pupnat, Dingač - Pelješac, Karamiž - Ražanac, Pulena - Korčula, Praska - Podstrana, Žrnovnica - Žrnovnica, Kampaneli - Donja Kaštela i Slavić - Zagreb. Uz članove stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, i publika će prema svojim glasovima dodijeliti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:46