StoryEditor
Film & TVjedinstven projekt

Par Rostuhar premijeru svojega filma "Ljubav oko svijeta" imat će na splitskim Bačvicama: ‘O ljubavi nam je pričalo više od 200 ljudi‘

Piše Silvana Uzinić
22. srpnja 2021. - 21:57

Dokumentarni film Anđele i Davora Rostuhara “Ljubav oko svijeta” bit će predstavljen splitskoj publici ove subote, 24. srpnja, u ljetnom kinu Bačvice s početkom u 21.30 sati.

Film je nastao iz jedinstvenog putopisnog projekta bračnog para Rostuhar koji su u godinu dana proputovali 33 države na šest kontinenata te o ljubavi intervjuirali više od dvije stotine ljudi.

- Naš cilj bio je istražiti ljubav i intimne veze u različitim društvima i kulturama te smo tako u filmu i istoimenoj knjizi stvorili bogati mozaik ljudskog iskustva koji slavi različitosti, a promiče prihvaćanje i toleranciju – kažu autori.

Film je hrvatsku premijeru doživio prošli mjesec na ZagrebDoxu gdje je i nagrađen od strane publike.

Osim filma Splićani će moći vidjeti i putujuću izložbu “Ljubav oko svijeta” koja će, osim u ljetnom kinu uz premijeru, u subotu i nedjelju ujutro biti postavljena na dnu Marmontove ulice.

image
I zagrebačka premijera filma "Ljubav oko svijeta" bila je popraćena izložbom
 
Ranko Šuvar/Cropix

Nakon premijere u ljetnom kinu Bačvice, Anđela i Davor odgovarat će na pitanja publike, a oni koji ne uhvate karte za premijeru, film će moći pogledati dva dana kasnije.

item - id = 1114624
related id = 0 -> 1128300
related id = 1 -> 1128267
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 02:25