StoryEditorOCM
Izbori 2021Lokalni izbori

Ujedinjena desnica predstavila Marija Popovića, zajedničkog kandidata za gradonačelnika Splita. Podržali su ga Hrvoje Zekanović, Marko Skejo...

17. travnja 2021. - 15:35

Koalicija "Ujedinjena desnica", koju čini Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti, predstavila je svog zajedničkog kandidata za gradonačelnika - Marija Popovića.

Ispred slogana "Spremni za bolji Split", podršku mu je dao Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik, Lovre Meštrović, predsjednik gradskog ogranka Hrvatskih suverenista te Marko Skejo, predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njezin ratni zapovjednik.

- "Ujedinjena desnica" je jedina istinska politička opcija koja će se na ovim izborima pojaviti na desnom političkom spektru. Često naši sugrađani znaju reći da nemaju kome dati glas, međutim, ovaj put je situacija posve drugačija. Ovoga puta smo se ponudili našim sugrađanima kao domoljubna, državotvorna, kršćanska opcija koja istinski propagira vrijednosti koje su temelji hrvatskog društva - kazao je Popović. U svom predstavljanju kandidature istaknuo je kako smo svjedoci načina vladanja u Splitu kroz razne trgovačke koalicije.

image
Duje Klarić/Cropix

- Nažalost, posljednje četiri godine vidimo na što se svela uloga Gradskog vijeća, značaj i uloga vijećnika su obezvrijeđeni, a dignitet je stavljen na marginu - poručio je kandidat za gradonačelnika "Ujedinjene desnice" koji je istaknuo da će se zalagati za sve sugrađane, bez podjela.

- Gradska uprava neće biti dostupna samo onima s određenim članskim iskaznicama, svi će imati jednaka prava i jednak pristup informacijama i uslugama gradske uprave. Želimo se posebno posvetiti demografskoj politici, jer vidimo da hrvatski narod izumire, a tako je i u Splitu - najavio je Marijo Popović te dodao da je u njihovom programu, osim demografije, poseban naglasak stavljen na kulturne, sportske, komunalne i probleme mladih u gradu, a najavio je i osnivanje ureda za mlade.

Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik u svom izlaganju je naglasio kako postoji puno političkih opcija koje je će dati svoje kandidate za gradonačelnika Splita, ali ako ih pitate u kojem se dijelu političkog spektra nalaze, neće znati reći.

- Svi će oni govoriti da su ili lijevi centar, ili desni centar, ili centar. Za razliku od svih tih opcija, Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti nikada ne bježe od onoga što mi jesmo. Mi jesmo desno. Neka građani Splita, kako je rekao Popović, stvarno izaberu gradonačelnika koji je najsličniji njima. Ako smatraju da je to neko od ovih koji su nejasni, sivi, neka izaberu njih, a ako smatraju da je to Popović i koalicija Ujedinjena desnica, onda će izabrati pravog - poručio je Zekanović uvjeren da će u Splitu ostvariti sjajan rezultat.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:50