StoryEditorOCM
Izbori 2021Zekanović u saboru

‘Gutanje‘ Jadranske banke rezultiralo je gašenjem stotinjak radnih mjesta, 11 poslovnica i beskrajnim redovima u danima kada dolaze mirovine

Piše šibenski.hr
5. svibnja 2021. - 11:35

Hrvoje Zekanović, kandidat Hrvatskih suverenista za gradonačelnika Šibenika, još jednom je iskoristio saborsku govornicu za predizbornu kampanju uoči lokalnih izbora. Danas mu je tema bila ugašena Jadranska banka:

- Danas su banke u Hrvatskoj sklone beskrupuloznom uzimanju novaca od građana, a najbolji primjer za to je podizanje naknada za transakcije na vašem računu, provizije za internet bankarstvo, mobilno bankarstvo i najnovije provizije na podizanje gotovine sa POS uređaja. Gdje je kraj, samo možemo nagađati. Možda je razlog ovom novom udaru na standard hrvatskih građana smanjenje dobiti banaka u prošloj  godini za 53.1% pa su banke lani zaradile „samo“ 2.700.000.000 kuna!

Osim povećanja naknada banke su počele s smanjivanjem broja zaposlenih, a jedan od najboljih primjera je Šibenik. Šibenik je donedavno  imao svoju domicilnu banku, Jadransku banku, koje nažalost više nema. Nju je usisala, progutala Hrvatska poštanska banka, a to spajanje je u Šibeniku rezultiralo gašenjem stotinjak radnih mjesta, gašenjem 11 poslovnica i beskrajnim redovima ispred banke u danima kada dolaze mirovine. Zaboravili smo da su banke zamišljene kao servis građanima, a ne kao institucija koje će živjeti na grbači tih istih građana- kazao je Zekanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:21