StoryEditorOCM
Izbori 2021predizborna utrka

Branka Ramljak i Tomislav Mamić dostavili potpise, nadaju se drugom krugu i - pobjedi! Listu su, kažu, krojili od stručnjaka, evo popisa imena

Piše Milena Budimir, Diana Barbarić
29. travnja 2021. - 16:13

Pred Gradskim izbornim povjerenstvom u kotaru Bol dočekali smo i kandidatkinju za gradonačelnicu Branku Ramljak, dok je predavala liste potpisa građana.

- Prikupljen broj potpisa na listama premašio je naše želje, zadovoljni smo jako. Mi smo novi u ovom procesu i morali smo se i pokazati i dokazati. Naš slogan "ne ja, nego mi" smo predstaviti građanima i tako smo došli do njih, u tome smo uspjeli. U svega pet dana smo prikupili više nego dovoljno potpisa, pravi broj će ionako biti svima jasan 16. svibnja - kazala nam je profesorica Ramljak.

Nada se, rekla nam je, kako će na izborima osvojiti "dovoljno glasova za ući u drugi krug, a onda i pobjediti".

image
Tom Dubravec/ Cropix

- Nema imena koje priželjkujem u drugom krugu, svi su takmaci jednako vrijedni, tko god da bude - spremni smo - rekla je Ramljak, ponavljajući kako će gradeći većinu u Gradskom vijeću razgovarati sa svima, osim sa HGS-om.

Planirani dogradonačelnici su joj Tea Jerković i Ante Vuković. Porazgovarali smo i s nositeljem liste za županiju Tomislavom Mamićem, na kojeg se u nekoliko svojih zadnjih izjava "obrušio" protukandidat Željko Kerum, pa nas je zanimalo kako se on s tim nosi:

- Odgovorio sam što sam imao, ne svodim to na osobni nivo, jednostavno - bio sam prozvan, odgovorio sam i ne mislim niti imam ništa protiv ikoga osobno. Očekujem dobar rezultat, vjerujem kako ćemo biti u poziciji birati koalicijskog partnere - kazao je Mamić, dodavši:

- Ovaj naš angažman nije borba za vlast, već želja za promjenom, to smo i ponudili u programu, nadam se da će građani to prepoznati. Liste su nam kvalitetne, sve su to afirmirani ljudi, potvrđeni u svojim karijerama, dolazani u svakom pogledu - rekao nam je Mamić.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Za razliku od registriranih političkih stranaka koje su morale prikupiti potrebne potpise samo za kandidate, nezavisne liste su dužno to isto napraviti i za svoje liste. Tim Ramljak - Mamić je to uspio napravit.

Na popisu kandidata za splitsko Gradsko vijeće Nezavisne liste Mamić - Ramljak je 31 ime, a iza Tomislava Mamića i Branke Ramljak, slijede dr. pomorskog prava Ante Vuković, poduzetnik Ante Gojo, zatim sportaš s invaliditetom Sven Maretić, šesti je mladi arhitekt Toni Boban, sedma naša umirovljena kolegica i stručnjakinja za turizam Ružica MIkačić...

image
Tom Dubravec/ Cropix

Osmi na listi je i Dario Mamić. Provjerili smo je li što u rodu vlasniku Tommyja. Kažu da nije, Mamić je često prezime, a konkretno ovaj Dario Mamić je član Uprave Tommy grupe, ali nije rodbinski vezan za njega.

- Lista je sastavljena od stručnjaka, ne od rodbine. Branka je stručnjak za računovodstvo i financije, Tomislav Mamić je najuspješniji dalmatinski poduzetnik. Oni su birali tim ljudi koji su od njih bolji u pojedinim područjima- kazali su nam u stožeru Ramljak - Mamić.

Zanimljivo je da je na njihovoj listi i splitska epidemiologinja dr. Anamarija Jurčev-Savičević, imaju i stručnjakinju za javnu nabavu Smiljanu Bezić, tu je i bivša ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit Mediterana Mirjana Bakotić, zatim porezna savjetnica Snježana Galić... Uostalom, pogledajte i sami.

Lista za Županijsku skupštinu im je duža, neka imena se ponavljaju, ali redoslijed nije isti. I na vrhu ove liste su Mamić i Ramljak, ali kandidata za župana nemaju.

image
Tom Dubravec/ Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:03