StoryEditor
Izbori 2021ISTI SCENARIJ

Ante Franić: Državno odvjetništvo još uvijek nije reagiralo na članak o kupovini božićnih bonova bez provedene javne nabave

Piše PSD
16. travnja 2021. - 18:22

Nakon današnje najave iz Banovine kako je u tijeku je završetak druge faze projekta "Moj zlatni Split" kojom se širi ograničena mreža prodajnih mjesta na kojima je omogućen prihvat namjenskih kartica, reagirao je Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita.

- Ni deset dana nakon objave, HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara i Državno odvjetništvo nisu nije reagirali na članak o kupovini božićnih bonova za zaposlenike Grada Splita u jednom trgovačkom lancu bez provedene javne nabave. Ista je situacija i s novcem iz programa "Moj zlatni Split" za umirovljenike s malim mirovinama. I u tom projektu se pojavljuje isti scenarij i isti trgovački lanac.

No, posebno je zanimljiva činjenica da je vlasnik trgovačkog lanca Tomislav Mamić, osoba koja se natječe na ovim izborima i stoji iza Branke Ramljak, Plenkovićeve državne tajnice, Plenkovićeve povjerenice za Split i rezervne kandidatkinje HDZ-a na splitskim izborima. Naravno, HDZ-ovim igračima s klupe nije zabranjeno natjecanje na izborima, ali se ne smije zaobilaziti Zakon o javnoj nabavi - kazao je Ante Franić te poručio da pravosudna tijela moraju reagirati na ozbiljne sumnje o kršenju Zakona o javnoj nabavi, "bez obzira o kome je riječ i bez obzira na dogovore ispod stola".

item - id = 1091866
related id = 0 -> 1091905
related id = 1 -> 1091848
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 07:38