StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA

Župljani, suzdržite se od odlaganja glomaznog otpada na odlagalištima!

Piše PSD.
23. ožujka 2020. - 15:25
Iz Općine župa dubrovačka mole sve građane da se sudrže od odlaganja glomaznog otpada na odlagalištima.

- Svima Vam je poznato da sve službe rade u otežanim uvjetima te da je na snazi zabrana odlaganja glomaznog otpada. Naše Komunalno društvo danas ponovno vlastitim snagama uz ogromne napore raščišćava sva odlagališta i uklanja glomazni otpad.Nažalost zbog ove situacije i Čistoća Dubrovnik uz velike napore radi u jednako otežanim uvjetima, a kapciteta za odlaganje, sortiranje i odvoz glomaznog otpada više jednostavno nema dok se stanje ne normalizira. Apeliramo na savjesno i odgovorno ponašanje svih kako bi zajednički mogli prebroditi ovo izvanredno stanje, au cilju zaštite građana ali i djelatnika od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze, ističu.

Obzirom da još uvijek sva odlagališta nisu u sustavu video nadzora mole sve građane da slobodno prijave neodgovorne pojedince jer nažalost krajnja mjera je i novčano kažnjavanje tj. prekršajni nalog u iznosu od 5.000,00 kn. Isto mogu napraviti svaki dan na dežurni telefon 020/ 486-005 (DVD Župa dubrovačka) ili radnim danom od 07-15 h na broj tel 020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) te putem e-maila: opcina@zupa-dubrovacka.hr

Ponovno napominjemo da je u slučaju potrebe za dostavomosnovnih životnih potrepština za starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Župa dubrovačka potrebno kontaktirati dežurne službe na broj tel.:
  • 020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) - svaki dan od 07-20 h
    020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) - radnim danom od 07-15 h
ili putem e-maila: opcina@zupa-dubrovacka.hr

U ovim izvanrednim okolnostima osigurano je funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, DVD, Komunalno društvo, Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.

Obzirom na sve mjere i preporuke koje smo donijeli još jednom napominjemo da se se sve informacije mogu dobiti putem gore navedenih telefona i elektroničke pošte kao i putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr).

Najvažnija poruka je svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas.
19. travanj 2024 07:01