StoryEditorOCM
PelješacISTRAŽIVANJE GOVORA |

VELIKI KAŠTIO U STONU Predstavljena knjiga doktorice Krešimire Gudelj "Obiteljski idiolekt okomito višejezičnih govornika"

Piše Dv
17. kolovoza 2020. - 14:06
U tvrđavi Veliki kaštio u Stonu u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Stonu i Narodne knjižnice Ston održana je promocija knjige doktorice Krešimire Gudelj Obiteljski idiolekt okomito višejezičnih govornika.

Knjigu je predstavila prof. dr. Zrinka Jelaska s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. Josip Lasić s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu, ravnateljica Knjižnice Sandra Vuletić te autorica knjige.

Knjiga predstavlja istraživanje obiteljskoga govora štokavskih govornika Stona i Imotskoga, njihove razloge za zadržavanje zavičajnoga govora ili promjenu zavičajnoga govora radi prilagodbe (bračnomu) partneru i djeci. U dramsko-glazbenom dijelu nastupili su članovi Zagrebačkoga kvarteta i Zagrebačkih solistaprof. Davor Philips s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu s bratom Hrvojem Philipsom te Cvijeta Gudelj i Lucija Philips.
 
18. travanj 2024 03:44