StoryEditorOCM
NeretvaNEVJEROJATAN PRONALAZAK |

TRGOVAČKI CENTAR KOD PLOČA Prilikom vađenja banana iz kutija i slaganja na police otkriveno oko 18 kilograma kokaina

Piše Stanislav Soldo
20. srpnja 2021. - 15:30

U jednom trgovačkom centru na području grada Ploča danas je pronađeno je oko 18 kilograma kokaina koji je bio skriven u kutijama s bananama. Otkriven je sasvim slučajno prilikom vađenja banana iz kutija i slaganja na police, donosi Slobodna Dalmacija.

O detaljima zapljene oglasili su se iz PU dubrovačko - neretvanske:

"Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, posljednjih mjeseci Luka Ploče je postala ulazna vrata narko dilerima za uvoz kokaina iz Južne Amerike uglavnom u pošiljkama banana. Od kraja siječnja kada je započela intenzivna akcija USKOK-a i policije na razbijanju udružene zločinačke organizacije narko dilera kokaina, pa do danas dolazimo do bilance od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u “kokainskim pošiljkama” na jugu Hrvatske. Uhićeno je ukupno osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a troje za slučaj zapljene kokaina u jednom privatnom poduzeću u Opuzenu kamo je kokain dospio u kontejneru banana.

Zanimljivo je da je u Luci Ploče sredinom travnja zaplijenjena rekordna količina oko 500 kilograma kokina no nitko ga nije preuzeo pa tako tada nije bilo uhićenja.

18. travanj 2024 16:00