StoryEditorOCM
NeretvaDANAS

POTPISANI UGOVORI Županija i dalje pomaže udruge koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom

Piše DV
1. lipnja 2020. - 13:36
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak ugovore o financiranju programa ”Pomoć u kući starijim osobama na području DNŽ” i ”Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin”DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak ugovore o financiranju programa ”Pomoć u kući starijim osobama na području DNŽ” i ”Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin”.
Ukupan iznos vrijednosti svih ugovora je 331 tisuća kuna, a potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Ugovori su potpisani s udrugom ”Dobra” iz Metkovića, udrugom ”Otac Ante Gabrić” iz Metkovića, udrugom ”Blage ruke” iz Dubrovačkog primorja, udrugom ”Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” iz Ploča, udrugom ”Val” s Lastova te udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ”Dva skalina”.
Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila sredstva u proračunu svjesna važnosti rada koje ove udruge obavljaju.
”Ne mogu se svi pojedinačni slučajevi pokriti institucionalno i zato je vaša uloga presudna. Želim naglasiti i kako je posao koji ste napravili tijekom ove pandemije koronavirusom bio od velike važnosti i s veseljem danas potpisujemo ove ugovore”, rekao je župan Dobroslavić.
Potpisinice i potpisnik ugovora su se zahvalili Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su i ove godine prepoznali njihov trud i doprinos.

Slavenka Mušan ispred udruge ”Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” istaknula je kako dodjela ovih sredstava pokazuje kako je važno imati razvijenu svijest o potrebi brige za starije osobe.
”Naše udruge su vrijedne za korisnike, a Dubrovačko-neretvanska županija na čelu sa županom Dobroslavićem to prepoznaje”, rekla je Mušan.
Predsjednica udruge ”Otac Ante Gabrić” Vilma Martić istaknula je kako bi bez ovih sredstava došlo u pitanje funkcioniranje udruga.
Tajnica ”Dva skalina” Anita Šetka kazale kako je kako su zbog pandemije koronavirusa gotovo potpuno zaustavljene privatne donacije zbog čega su ova sredstva još značajnija.
”Ovo su nam trenutno jedina sigurna sredstva i želim zahvaliti Županiji na tome”, rekla je Šetka.
Predsjednica udruge ”Val” Annette Mufić Trojković rekla je kako su ova sredstva o izrazite važnosti, a zahvalila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji i županu Dobroslaviću što se i inače brinu za Lastovo kao i na ostvarivanju nove brzobrodske linije Lastovo – Korčula – Dubrovnik.
Predsjednica udruge ”Dobra” Simona Pavlović također je istaknula kako je posebno u ovo vrijeme krize važno da mogu računati na sredstva koje im osigurava Županija, jednako kao što korisnici udruge računaju na njihov rad.
18. travanj 2024 02:41