StoryEditorOCM
KorčulaPRIJAVITE SE |

DOBRA VIJEST ZA MALE POLJOPRIVREDNIKE S KORČULE I DIJELA PELJEŠCA LAG 5 raspisuje natječaj za potpore od najmanje 15 tisuća kuna

Piše Dora Lozica
22. srpnja 2021. - 15:34

Lokalna akcijska grupa LAG 5 raspisuje natječaj za Potporu razvoja malih poljoprivrednih gospodarstva koja imaju sjedište na području LAG-a 5, odnosno u Općinama Blato, Lumbarda, Smokvica, Vela Luka, Lastovo, Mljet, Orebić, Ston, Janjina, Trpanj te Gradu Korčuli.

Potencijalni prijavitelji su OPG-ovi, Samoopskrbni OPG-ovi, trgovačka društva i zadruge, mikro ili mala poduzeća čija je ekonomnska veličina od 2 do 7.999 tisuća eura.

Iznos potpore je najmanje 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, intezitet potpore je 100 posto, a prijaviti se možete za kupnju domaćih životinja, opremanje i izgradnju zatvorenih gospodarskih objekata, kupnju ili zakup poljoprovrednog zemljišta, stjecanje stručnih znanja, poboljšanje kvalitete zemljišta i podizanje novih nasada te operativna poslovanja poljoprivrednog gospodarstva. Ukupna raspoloživa sredstva natječaja veća su od dva milijuna kuna, a potpora će se odobriti za 20 korisnika.

Kako bi se poljoprivrednici što kvalitetnije prijavili na natječaj, tijekom sljedećeg tjedna održat će info radionice LAG-a 5 i to 26. srpnja u Potomju i Lumbardi, 27. srpnja u Lastovu, 28. srpnja u Čari, 29. srpnja u Putnikovićima ze 30. srpnja na Mljetu.

Prijave na natječaj se podnose od 6. kolovoza do 6. rujna isključivo preporučenom poštom na adresu Lokalna akcijska grupa LAG 5, Trg Svete Justine 13, 20260 Korčula.

Informacije i detalje natječaja pronađite na mrežnim i Facebook stranicama LAG-a 5, a sva dodatna pitanja možete postaviti putem maila ured@lag5.hr.

Ovo je deveti po redu natječaj LAG-a 5 temeljem Lokalne razvojne strategije za vremensko razdoblje 2014.-2020. i treći ovakvog tipa, za TO 1.1.4. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, sukladan TO 6.3.1. Programa ruralnog razvoja. Kako je naglasila voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko, bodovat će se, između ostalog, i vrijeme prijave na natječaj, a ova je prilika "zadnji vlak" za male poljoprivrednike za ovo vremensko razdoblje.

25. travanj 2024 19:20