StoryEditorOCM
KonavleKONAVLE ART

Zaljubljenici opere uživali su u izvedbi Mozartove opere Don Giovanni

Piše DV
30. lipnja 2021. - 13:19
Zaljubljenici opere u ponedjeljak 28.06.2021. mogli su prvi put uživati, u rodnom mjestu Tina Pattiere, sjajnoj izvedbi Mozartove opere Don GiovanniAntun Puljizević, Konavle Art

Umjetnička udruga Konavle art bila je domaćin još jednog kuturnog događaja u sklopu 15. Festivala Glazba i riječ u Cavtatu. Zaljubljenici opere u ponedjeljak, 28.06.2021., mogli su prvi put uživati, u rodnom mjestu Tina Pattiere, sjajnoj izvedbi Mozartove opere Don Giovanni koji su uprizorili članovi opernog ansambla Opera Pannonica iz Osijeka pod umjetničkim vodstvom Berislava Jerkovića, uz pratnju dubrovačkog orkestra Sorkočević, kvarteta Sorkočević i klavirsku pratnju Ante Blaževića. Izvedbu je dirigirao maestro Slobodan Begić. 

Ova opera u skraćenoj verziji i revidiranom orkestru ponudila je cavtatskoj publici pravu opernu čaroliju. Solisti su bili Berislav Jerković, Manos Christofakakis, Anja Papa, Ljubomir Popović, Marijo Krnić, Iva Herman i Katarina Šarić. Kostimografiju i scenografiju potpisiva Anamarija Šerbetar. 

Opera Pannonica je operni ansambl Akademije za umjetnost i obrt iz Osijeka osnovan 2010. godine, a okupio je glazbene umjetnike iz Osijeka, profesore glazbe kao i brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Južna Afrika ...) Do sada je ansambl Opera Pannonica gostovao u Pečuhu, Sarajevu, Beogradu, Skopju, Bitoli, Splitu, Hvaru izvodeći pored scenskih opernih izvedbi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, kao i vokalnu literaturu kantate, oratorije i solo pjesme. Režije predstava potpisuju Robert Raponja, Ivan Leo Lemo i Berislav Jerković. U punom sastavu ansambl broji 15-ak vokalnih solista i 20 članova zbora. 

Festival Glazba i riječ je organiziran uz potporu Turističke zajednice općine Konavle, Općine Konavle, Muzeja i galerija Konavala, Dubrovačko - neretvanske županije i Umjetničke škole Luke Sorkočevića. 

18. travanj 2024 06:52