StoryEditorOCM
KonavleDAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Paljenjem svijeća na spomeniku na Grudi, zajedničkoj grobnici u Dunavama te na bisti generala Bobetka, konavoski SDP odao počast palim Konavljanima

Piše dv
22. lipnja 2021. - 18:17

"Povodom obilježavanja državnog praznika Dana antifašističke borbe, predstavnici Socijaldemokratske partije Konavle odali su počast, položivši cvijeće i upalili svijeće na spomeniku palim Konavljanima na Grudi, na zajedničkoj grobnici u Dunavama te na spomen - bisti generala Bobetka.

Dana 22. lipnja 1941. godine, prije 80 godina u šumi Brezovica, nedaleko od Siska, zapalila se iskra koja je prerasla u općenarodni ustanak. Na današnji dan osnovan je Prvi sisački partizanski odred, a hrabri konavoski antifašisti su se priključili antifašističkom pokretu i na taj način Republiku Hrvatsku svrstali na pobjedničku stranu slobodne Europe.

Obilježavajući ovaj praznik, socijaldemokrati ističu da on ne smije ostati samo na protokolarnom sjećanju i obilježavanju, nego da vrednote antifašizma treba živjeti, te se glasno suprotstaviti svakom nasilju i netoleranciji u društvu", stoji u priopćenju SDP Konavle.

20. travanj 2024 06:37