StoryEditorOCM
KonavleSJEDNICA U KONAVLIMA

Izvješće o radu usvojeno bez protivljenja, načelnik se zahvalio svim vijećnicima

Piše DV
10. travnja 2021. - 12:38

U Cavtatu je u petak održana 25 sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle. Na posljednjoj sjednici u ovom sazivu vijećnici su usvojili Izvještaj općinskog načelnika o radu za razdoblje srpanj – prosinac 2020.g, financijska izvješća za društva i ustanove u vlasništvu Općine, a usvojen je i Prijedlog Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Konavle.

U uvodnom obrazloženju svog izvješća načelnik Lasić pobrojao je uspjehe ove općinske Uprave, ali i ovog općinskog vijeća.

”U ovom mandatu pokrenuli smo niz projekata, od izgradnje kanalizacijskih sustava na Grudi i Moluntu, rješavanja problema ulaza u Cavtat, uređenja i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, kao i rješenja niza ostalih komunalnih problema. Posebno ističem pitanje Poduzetničke zone u Čilipima koja će se protezati na 21 hektar, početak komasacije Konavoskog polja na koju temu uskoro imamo sastanak s ministricom Marijom Vučković, rješenje imovinsko-pravnih problema restorana u Moluntu, obale u Cavtatu, povratka Ljetnog kina u Cavtatu, izgradnju nove tržnice i zgrade Općine”, rekao je načelnik Lasić te nastavio:

”Želim istaknuti i pokretanje pitanja obnove tvrđave na Prevlaci, a kada se završi taj projekt nestat će i jedna sramota naše države. Riješili problem reciklažnog dvorišta, kao jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj. Osobno sam se maksimalno trudio za zadržavanje što više radnih mjesta. Za školu u Cavtatu smo riješili imovinsko-pravne odnose, dogovorili smo se s državnom i privatnim vlasnicima, u tijeku je odabir za projektiranje”, istaknuo je.

”U ove četiri godine usprkos svim problemima posebno pandemiju korona virusa uz veliko samoodricanje održali smo sve komunalne standarde. Sada nas očekuju veliki izazovi, ali ćemo se znati nositi. Možemo biti ponosni da smo stvorili dobru općinu koju oporba drugdje uzima kao primjer ”, zaključio je.

Izvješće je usvojeno bez ijednog glasa protiv.

Načelnik Lasić ovom se prilikom zahvalio svim vijećnicima na konstruktivnom radu posljednjih četiri godine, a posebno predsjedniku Općinskog vijeća Ivu Simoviću (koji iz zdravstvenih razloga nije mogao nazočiti sjednici) na transparentnom radu i stvaranju ozračja tolerancije i mira. Istaknuo je i kako je atmosfera na sjednicama Općinskog vijeća u najvećem broju slučajeva bila više nego korektna što je doprinijelo realizaciji projekata ove općinske uprave na korist svih žitelja Konavala.

16. travanj 2024 11:20