StoryEditorOCM
DubrovnikPROJEKTI VRIJEDNI 4,5 MILIJARDE KUNA

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ O ODJECIMA SJEDNICE VLADE Stižu nam brza cesta, Pelješka cesta, Centar u Lučinu razdolju...

Piše DV
1. ožujka 2019. - 13:02
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom DUNEA-e Melanijom Milić održao je danas konferenciju za novinare na temu “Učinci sjednice Vlade u Dubrovniku na daljni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije” gdje je pobrojao 12 najvažnijih projekata o kojima su na sjednici donesene odluke ili zaključci, a koji se odnose za našu županiju.

- Ukupna vrijednost potpisanih projekata je 4,5 milijarde kuna. Žlim istaknuti projekte koje je Vlada podržala, a koje mi nosimo u našim strateškim dokumentima. Oni su odlukama Vlade, kojima im je dana potvrda, dovedeni korak bliže realizaciji - rekao je župan Dobroslavić te naglasio kako je od posebnog značaja u ovom kontekstu 12 projekata.

”Tu su Brza cesta od Zračne luke Dubrovnik do grada Dubrovnika, drugi projekt je povezivanje Osojnika s Pelješkim mostom i dalje mosta s čvorem Metković. To mora biti autocesta, a dodatnu potvrdu tome daje činjenica kako je Vlada za izradu dokumentacije zadužila HAC. Treći projekt je Pelješka cesta od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića, zatim naša ulaganja u lučku infrastrukturu od lokalnog i regionalnog značaja. Potom tu je projekt vrijedan više od 500 milijuna kuna, zaštita doline Neretve od zaslanjenja, Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, Višenamjenski Kongresni centar Dubrovnik, a potvrde financiranja izdane su za Osnovnu školu Cavtat i Dnevnu bolnicu u Metkoviću. Osim toga tu je i mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja na području Dubrovnika i okolice kao i Intervencijski plan za Neretvu. Na ovoj sjednici Vlade pokrenuta je i procedura davanja u koncesiju dvije lokacije na Lastovu – Turistička zona Jurjeva Luka i marina Kremena”, rekao je župan.

”Vladina sjednica u Dubrovniku bila je važna i korisna, a mi ćemo nastaviti pratiti provedbu takvih projekata, već smo imali jedan sastanak u Zagrebu, a nastavit cemo svi skupa inzistirati na njihovoj realizaciji”, istaknuo je župan Dobroslavić te naglasio kako je ova Vlada riješila i dva od tri najvažnija strateška pitanja za Dubrovačko-neretvansku županiju.

”Vlada je potvrdila Županije kao regionalne jedinice, a vidimo da je u tijeku gradnja Pelješkog mosta. Uvjereni smo da će i naš treći strateški interes, spajanje Dubrovnika s čvorištem Metković autocestom ova Vlada riješiti”, rekao je župan.
24. travanj 2024 12:01