StoryEditorOCM
DubrovnikDRAMATIČNA FB OBJAVA |

UŽAS U SOLINSKOJ Poplutala kuća u prvom susjedstvu mega gradilišta, pukao zid, stanari se spašavali od poplave

Piše DV
5. kolovoza 2020. - 16:09
Dramatičan post objavila je na Facebooku naša sugrađanka Victoria Ogresta kojoj je, piše, poplavila kuća zbog radova u Solinskoj ulici:

- Dragi prijatelji, sinoć smo proživljavali pravu dramu, koja je zasigurno posljedica pohoda agresora u obliku građevinske mafije na koje smo mjesecima upozoravali i opet ništa! Sinoć nam je poplutala kuća! Odjednom je pukao zid i počela pljuštati voda, za tri minute već je bilo 7 centimetara vode u kuhinji i dnevnom boravku koja se slila i u moju sobu. Odmah smo izgasili struju i onako u mraku krenuli sekat vodu, dok tata nije donio reflektor. Kad sam se koliko toliko pribrala da mogu uzet mobitel u ruke zvala sam 112 (u panici se ne možeš sjetit nikojeg broja) u 22:49 i čovjek je rekao da će poslati vatrogasce. Međutim-ništa! Mama, tata i ja sami smo se borili s vodom dok nismo zvali susjeda Dejana da pomogne, a kasnije i dunda Blaža. Nakon 10 min od toga zovem vatrogasce i kažu da imaju previše intervencija pa će doći kad stignu?!?!?! Nakon 10 min zovem prijateljicu kojoj je tata vatrogasac, ali ne u gradu. Nakon tog poziva (cca 20 min?) došla su dvojica vatrogasaca koji su rekli da ne mogu s pumpom ispumpavati jer nema dovoljno vode-već je prošla ura vremena od početka poplave i sami smo napravili ogroman posao i pola te vode uspjeli ručno izbaciti vanka. Vatrogasci su rekli da za to treba usisavač, koji je trenutno na intervenciji, pa ima još jedna intervencija nakon te i onda će doći do nas. I vidili smo da od toga vjerojatno ponovo nema ništa, ali kako su spomenuli usisivač sjetili smo se da Kate ima vodeni usisivač pa su došli ona i sin kad smo već skoro svu vodu izbacili, pa je Petar usisao preostalu vodu. Od vatrogasaca više NIŠTA-uzdaj se u se i u svoje kljuse-vazda bilo!!! Pošli smo “spavat” (s jednim okom otvorenim i načuljenim ušima, moleći se da ne padne više kiše) oko 3 i dotad ni V od vatrogasaca vise, kao sto nemam ni njihovih propuštenih poziva na mobitelu jutros - navodi Victoria u postu i piše kako u pedesetak godina otkako postoji njihova kuća, zid nikad nije ni prokapio, a kamoli da je poplava nastala:

image
Victoria Ogresta objavila je dramatičan post na FB
Victoria Ogresta/FB


- U prizemlju smo ispod ulice koja je uništena prekomjernom mehanizacijom, razrovana, puknuta i kuće su nam rastrešene time i već poznatim pikamerom koji je za raditi autoput a ne među obiteljskim kućama, stoga je jedini logičan zaključak da je ovo posljedica upravo kamiona i popratne prekomjerne mehanizacije protiv koje smo se pokušavali boriti od travnja! Prvo nam je tijekom radova u našoj ulici (o kojima vise svi sve znaju) kamion udario u kuću, pa u auto, pa je ovo prva veća posljedica udara kamiona u kuću (prilikom kojeg se pomakla i konstrukcija kuće!) ili od kamionima uništene naše ulice i susjedne.
E sad, sto još treba cekat? Da nam se u potpunosti sruši kuća, da se sruši po nama pa da poginemo i ne pravimo vise “probleme”?!?! Od gradonačelnika samo šutnja-a u svibnju je detaljno saznao za sve probleme od moje mame, a svije bivše kolegice, i opet se ništa nije napravilo! - očajna je Ogresta koja navodi i ovo:

- I opet nam je nanesena ogromna šteta, ponovno materijalna i psihička! I tko će to platiti opet? Pa mi naravno!!! Treba kompletno razrušiti dva zida u kuhinji i dnevnom boravku, koji su renovirano prošlog travnja! U mojoj sobi se laminat potpuhao-treba ga mijenjat, namještaj se natočao vodom! I onda ćemo u to sve uložiti velike novce, a agresori se vraćaju 15.9. i planiraju nastaviti s radovima jer kako kažu imaju sve potrebne dozvole, koje je naša korumpirana gradska vlast ispotpisivala, iako je sve nelegalno!
P.S. Svaka stručna pomoć je dobrodošla!
22. travanj 2024 15:34