StoryEditorOCM
DubrovnikGLAS ZA LJUDSKA PRAVA |

PORUKA S GRAĐANSKOG PROSVJEDA NA BRSALJAMA Dosta je zabrana i karantene, želimo slobode koje nam jamči Ustav!

Piše DV
23. svibnja 2020. - 11:56
Jutros je bilo živahno na Brsaljama. Tek što su maskirani 'turisti' iz škerca otišli, na platou pred Nautikom 'naslijedili' su ih inicijatori građanskog prosvjeda protiv kršenja ljudskih prava na slobodu kretanja, rada, govora i odlučivanja. 

Prosvjed su organizirali Dubrovčani kako bi izrazili nezadovoljstvo, kako kažu, nametnutim mjerama i zabranama koje dovode u pitanje, osim ljudskih prava i sloboda garantiranim Ustavom i njihovu egzistenciju i budućnost njihove djece.

Dubrovački prosvjed dio je globalnog bunta milijuna ljudi koji su diljem svijeta ustali u borbi protiv karantene, zabrane rade i ukidanja ljudskih prava i sloboda.

- Mnogi doktori, znanstvenici i stručnjaci, kod nas i širom svijeta, su pokušali dignuti svoj glas protiv karantene i prestrogih mjera naloženih od strane WHO ( SZO) i provedenih od Vlade i Stožera radi ovog virusa, te o testovima koji nisu vjerodostojni, međutim njihove su objave, pa čak i pitanja upućena Vladi, konstantno brisani, cenzurirani. Mi želimo istinu, a ne cenzuru! - poručili su prosvjednici s Brsalja.

Na prosvjed su došli 'oboružani' transparentima na kojima su ispisali kako žele demokraciju umjesto diktature, pravo na rad za svoju i egzistenciju svoje djece, kao i punu slobodu kretanja, odlučivanja i govora u skladu s Ustanom RH.

- Ne želimo biti pokusni kunići globalnih farmaceutskih kompanija! Želimo da nam djeca žive u slobodnom svijetu! - čulo se od okupljenih na subotnjem prosvjedu građana koji se smatraju oštećenima restriktivnim mjerama u aktualnoj korona krizi.
19. travanj 2024 00:08