StoryEditorOCM
DubrovnikUPUTE PACIJENTIMA |

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Od ponedjeljka počinju raditi specijalističke ambulante, dovoljno je u bolnicu doći 10 minuta prije pregleda

Piše DV
2. svibnja 2020. - 16:03
Sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava u sklopu izlazne strategije RH za COVID-19 izdanih od strane HZJZ 29.04.2020. godine, Opća bolnica Dubrovnik obavještava:

Dana 04. svibnja 2020. g. započinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici.

Pacijenti će biti kontaktirati radi potvrde novih termina koji su točno precizirani. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze u Bolnicu dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt.
Za sve invazivne procedure i elektivne zahvate pacijenti moraju prethodno biti upućeni na testiranje na COVID-19 od strane obiteljskog liječnika.

Svi oni koji imaju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti satima prije, dovoljno je 10 minuta ranije jer prije toga neće biti moguć ulazak u prostorije bolnice. Svi naručeni pacijenti na ulazu u bolnicu će dobiti zaštitnu masku čije je nošenje obvezno, uz ostale mjere zaštite (alkoholno utrljavanje ruku, mjerenje tjelesne temperature i održavanje razmaka od dva metra).

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Prilikom ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač.

Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu COVID-19, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo dva pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno.

Pristup u Polilkliniku, Odjel za labortorijsku dijagnostiku, Odjel za radiološku dijagnostiku, Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece omogućen je putem ULAZA 2, što je adekvatno obilježeno.

Preporuka je naručivati se putem obiteljskog liječnika ili telefonski 431-600, 431-700.

Na snazi je i dalje zabrana posjeta hospitaliziranim pacijentima, napominju iz Opće bolnice Dubrovnik.
25. travanj 2024 14:07