StoryEditorOCM
DubrovnikFESTIVALSKA PALAČA |

OBULJEN KORŽINEK NA SVEČANOJ SJEDNICI FESTIVALSKOG VIJEĆA Zaista sam ponosna na ovako osmišljeni program koji zaslužuje svaku pohvalu

Piše Bruno Lucić
10. srpnja 2021. - 14:15

Pod predsjedanjem ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek u Festivalskoj je palači održana svečana sjednica Festivalskog vijeća. Kazala je ministrica kako se nekoliko članova Vijeća moralo ispričati. Podsjetila je na iznimne okolnosti u kojima se odvija Festival.

- U takvim okolnostima pripremiti ovakav program zaslužuje svaku pohvalu, zaista sam ponosna na ovako osmišljeni program. Za razliku od drugih europskih zemalja, u Hrvatskoj smo držali sve kulturne ustanove otvorenima. Umjetnost je osnovna životna potreba - mislim da smo takvu poruku poslali Europi i svijetu, poručila je Obuljen Koržinek te pozvala građane da se cijepe.

Izrazila je nadu da će se što više ljudi cijepiti kako bi se kulturna događanja mogla održavati kao nekad.  

Intendantica Dora Ruždjak Podolski kazala je kako je iznimno zahvalna Ministarstvu kulture i medija na "uvijek istoj financijskoj platformi". Otkrila je kako je program nastao u rujnu/listopadu prošle godine te da je 95 tada oblikovanog programa u sadašnjoj programskoj knjižici. Uvjerena je da će se Igre vratiti u "normalu", a iznimno je ponosna da se Igre mogu otvoriti nastupima svjetskih zvijezda te da Festival ima adute kojima može parirati i nekim svjetskim festivalima.

Pomoćnik za glazbeni program Tomislav Fačini naveo je vrhunce glazbenog program te je rekao kako je uključena i lokalna scena. Pomoćnik za dramski program Saša Božić rekao je kako dramski program ima velike naslove, ali su Igre istovremeno otvoreni za nove autorske projekte. Naglasio je kako ove godine iu programu sudjeluje veliki broj umjetnica. Ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović istaknula je da je financijska konstrukcija zatvorena prije mjesec dana te da su Igre epidemiološki spremne.

Dogradonačelnica Jelka Tepšić čestitala je vodstvu Igara na odlično pripremljenoj sezoni. Navela je da veseli činjenica da je svečana ceremonija Otvaranja ponovno ispred crkve sv. Vlaha. 

Čestitajući vodstvu, dožupan Joško Cebalo izjavio je da je sretan što je vodstvo Igara uspio održati kvalitetu. 

Sanja Putica čestitala je timu Igara na svemu što su napravio, a kazala je kako su mu građani Dubrovnika i Županija zasigurno zahvalni. 

25. travanj 2024 23:15