StoryEditorOCM
DubrovnikU REKORDNOM ROKU |

MARKO POTREBICA Dom je spreman za smještaj oboljelih

Piše K.Filičić
31. ožujka 2020. - 15:19
Studentski dom dubrovnik u rekordnom roku prilagođen je potrebama stacionara za pacijente zaražene koronavirusomBožo Radić/HANZA MEDIA
- Studentski dom je u ovom trenutku spreman ako se, ne daj Bože, ukaže potreba za smještajem oboljelih. Možemo početi primati ljude. S tim da ćemo u četvrtak dobiti završni dokument, potvrdu ispravnosti vode – kazao je ravnatelj Studentskog centra i voditelj projektnog tima za izgradnju Studentskog doma Marko Potrebica na pitanje je li Dom spreman za eventualni prihvat oboljelih od koronavirusa. Zahvalivši se svim volonterima koji su pomagali u čišćenju soba i postavljanju 250 kreveta. Pojasnio je kako su u tornju A Studentskog doma jednokrevetne sobe namijenjene za samoizolaciju, a u tornju B su dvokrevetne sobe za osobe s blažim simptomima koronavirusa.

image
Na raspolaganju je 250 kreveta
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Budući da je Studentski dom bio potencijalno najbolja alternativa u dogovoru s rektorom Sveučilišta 19. ožujka sam Stožeru civilne zaštite i gradonačelniku Mato Frankoviću ponudio na raspolaganje Studentski dom za javnu potrebu stacionara za oboljele. Također, ravnatelj bolnice Marijo Bekić se time oduševio jer su idealni uvjeti, prostori su prozračni, ventilacijski sustav je pojedinačni za svaku sobu i mogu se napraviti odlične mjere izolacije. Po uputama ravnatelja Bekića napravilo se određene intervencije kako bi prostor dodatno prilagodili za tu namjenu. I od tada u deset dana smo napravili ono što sam mislio da je u građevini nemoguće – podsjetio je Potrebica i zahvalio svima tvrtkama i pojedincima koji su se iskazali na ovom projektu od izvođača radova, gradskih tvrtki a posebno timu projekta.

image
Studentski dom Dubrovnik kao 'privremena bolnica'
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Ono što je bitno naglasiti je da će Studentski centar u Dubrovniku sukladno odluci Županijskog stožera civilne zaštite i načelnika Joška Cebala biti netko tko će pružati administrativno tehničko organizacijske usluge u Studentskom domu za koji se nadam da neće postati privremena bolnica. Nadam se da će ipak tu ući studenti ali da tako bude mi svi bi trebali ostati doma – poručio je Potrebica i još dodao kako je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite i MUP-a Studentski dom u izgradnji od 27. ožujka mobiliziran.
16. travanj 2024 11:38